Naminiai kotletai saldžiarūgščiame padaže daugeliui yra svajonių patiekalas. Kokia jų švelnumo ir sultingumo paslaptis? Žinoma, piene mirkytas batonas.
Su pasimėgavimu valgysite pietums arba vakarienei.
4 asm.
Gaminimo laikas 20 min.
Kepimo laikas 30-35 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Naminiams maltinukams pagaminti reikia:
340 g šviežios ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
250 g smulkintos triušienos
1 vid. dydžio svogūno
50 ml pieno
2 riekelių batono be plutelės
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Lydyto sviesto (kepti)
1 šaukštelio aitriosios paprikos
0,75 l stiklainio lečo
Užmerkite batoną piene 10 min.
Sumalkite kartu šviežios ančių kulšelių mėsą, lengvai nuspaustas batono riekeles ir svogūną. Sumaišykite su smulkinta triušiena.
Pasūdykite, įberkite pipirų, paprikos ir smulkintas žoleles. Viską gerai išmaišykite, gerai išmušdami į dubenį.
Drėgnomis rankomis suformuokite maltinius ir kepkite įkaitintame lydytame svieste, kol gražiai apskrus.
Į kepimo formą supilkite lečo ir ant viršaus sudėkite maltinius. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje dar apie 20 min.
Jeigu neturite lečo, pamėginkite patroškinti maltinius daržovių padaže gaminimui.
Skanaus!