top of page

Kokios šventės be torto!? Veganiškas tiramiso tortas

Migdolinis biskvitas, perteptas „šilkinio“ tofu kremu – tai tas receptas, kuris suvilios ne tik veganus ir, tikėtina, taps kasmetiniu saldaus stalo karaliumi.

veganiškas tiramiso tortas, receptas, šventės, Alfas Ivanauskas
Shutterstock.com nuotr.

Tiramiso tortui reikia:

Biskvitui:

  • 220 g miltų

  • 150 g maltų migdolų

  • 150 g cukraus

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • 150 g aliejaus

  • 300 g augalinio pieno

Kremui:

  • 500 g „šilkinio“ tofu

  • 2 bananų

  • 70 g cukraus

  • 70 g kokosų aliejaus

  • 1 citrinos sulčių ir žievelės

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus

  • 1 puodelio stiprios kavos

  • 20 g kakavos

  • 200 g graikinių riešutų


1. Viename dubenyje išmaišykite sausus ingredientus, kitame – šlapius. Po to viską sumaišyti į bendrą masę. Suplikite tešlą į tris 18 cm skersmens tortines formas. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min.

2. Kokteilinėje sutrinkite „šilkinį“ tofu su bananais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis bei nutarkuota žievele. Pilkite ištirpintą kokosų aliejų ir išmaišykite.

3. Biskvitus sulaistykite kava ir sutepkite kremu.

4. Viršų papuoškite kakava ir riešutais.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page