top of page

Kodėl dėl šermukšnio uogų reikia konkuruoti su paukščiais?



Jeigu nemanote, kad šermukšnio uogos yra nuodingos, galbūt manote, kad jos yra tiesiog nevalgomos ir tinkamos tik kurti rudeninių kompozicijų dvasia? Iš pradžių karčios ir rūgščios, šios uogos nėra taip išgraibstomos kaip kitos, tačiau be reikalo. Iš šermukšnio uogų tikrai galima gaminti, bet, svarbiausia, nesuvalgyti per daug žalių uogų.

Pirmiausia, šios uogos yra didžiulė vitamino C talpykla, todėl turi puokštę sveikatai naudingų savybių. Šermukšnio uogos yra naudingos virškinimui (kovoja su viduriavimu ar vidurių užkietėjimu), gydo kvėpavimo takų sutrikimus, užkerta kelią bakterinėms infekcijoms, stiprina imunitetą. Antra, jos yra ypač vertinamos dėl turimų antioksidantų.

Ką gaminti? Įsivaizduokite, kad tai – spanguolės

Dažnai šermukšnio uogos yra lyginamos su spanguolėmis, todėl derinkite šermukšnius su medumi, čiobreliu, peletrūnu, lauro lapais, daržiniu builiu, šaltmėte, baziliku, pipirmėte, imbieru, obuoliais, kriaušėmis, apelsinų sultimis, gvazdikėliais, muskatu, cinamonu.

  1. Šermukšnio uogos yra verdamos tam, kad susilpnintų intensyvumą, todėl virkite uogienę. Nenaudokite pernelyg karčių uogų – rinkitės švelnesnes. Šermukšnių uogienę galite maišyti su obuolių uogiene.

  2. Spauskite sultis, bet vėlgi maišykite su kitų vaisių sultimis. Šermukšnio uogos gėrimui suteiks šiek tiek sveikos rūgštelės. Šviežiai spaustas šermukšnių sultis pagardinkite medumi.

  3. Uogas sudžiovinkite ir naudokite arbatai.

  4. Pasigaminkite šermukšnių uogų tyrę ir užšaldykite. Uogos neteks dalies savo rūgštumo ir galės būti naudojamos vaisių ar alkoholiniams kokteiliams.

  5. Naudokite padažams prie antienos ar ėrienos patiekalų.

Receptai, kuriuose spanguoles galite bandyti pakeisti šermukšnio uogomis:

Naujausi įrašai

bottom of page