top of page

Keturi gardūs augalinių majonezų receptai. Šį produktą galima pasigaminti net iš bulvių!

„Majonezą be kiaušinių pagaminti tikrai įmanoma“, – tikina maisto technologė, augalinio maisto specialistė, lektorė, kulinarinių knygų autorė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė Ona Jurkšienė, atskleisdama net keturis originalius veganiškų majonezų receptus.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Daigintų saulėgrąžų branduolių majonezas

Reikės 2 stiklinių daigintų saulėgrąžų branduolių 2 skiltelių česnako 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos (ji padeda imituoti kiaušinių skonį), juodųjų pipirų Šiek tiek vandens 1 a. š. garstyčių sėklų

Kaip gaminti? Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Vandeniu reguliuokite masės tirštumą.

Anakardžių riešutų majonezas

Reikės 2 stiklinių mirkytų anakardžių riešutų 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio džiovintų svogūnų Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos, Kajeno paprikų Šiek tiek vandens

Kaip gaminti? Per naktį mirkykite anakardžių riešutus vandenyje. Tuomet visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Vandeniu reguliuokite masės tirštumą.

Bulvių majonezas

Reikės 2 didelių virtų bulvių 2 skiltelių česnako 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos, juodųjų pipirų Žiupsnelio džiovintų salierų Šlakelio riešutų grietinėlės

Kaip gaminti? Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Riešutų grietinėle reguliuokite masės tirštumą.

Aliejaus majonezas

Reikės ½ stiklinės augalinio (pavyzdžiui, avižų) pieno 1 v. š. obuolių sidro acto Žiupsnelio garstyčių sėklų 2 skiltelių česnako Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos 1 stiklinės aliejaus

Kaip gaminti? Plakiklyje suplakite skystus produktus, išskyrus aliejų. Tuomet plakdami gautą masę po truputį supilkite aliejų.

Visus šiuos majonezus geriausia valgyti šviežius, tačiau juos šaldytuve taip pat galite laikyti 2 paras.

Save

Save

Naujausi įrašai

bottom of page