„Majonezą be kiaušinių pagaminti tikrai įmanoma“, – tikina maisto technologė, augalinio maisto specialistė, lektorė, kulinarinių knygų autorė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė Ona Jurkšienė, atskleisdama net keturis originalius veganiškų majonezų receptus.
Valerijos Stonytės nuotr.
Daigintų saulėgrąžų branduolių majonezas
Reikės 2 stiklinių daigintų saulėgrąžų branduolių 2 skiltelių česnako 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos (ji padeda imituoti kiaušinių skonį), juodųjų pipirų Šiek tiek vandens 1 a. š. garstyčių sėklų
Kaip gaminti? Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Vandeniu reguliuokite masės tirštumą.
Anakardžių riešutų majonezas
Reikės 2 stiklinių mirkytų anakardžių riešutų 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio džiovintų svogūnų Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos, Kajeno paprikų Šiek tiek vandens
Kaip gaminti? Per naktį mirkykite anakardžių riešutus vandenyje. Tuomet visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Vandeniu reguliuokite masės tirštumą.
Bulvių majonezas
Reikės 2 didelių virtų bulvių 2 skiltelių česnako 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos, juodųjų pipirų Žiupsnelio džiovintų salierų Šlakelio riešutų grietinėlės
Kaip gaminti? Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Riešutų grietinėle reguliuokite masės tirštumą.
Aliejaus majonezas
Reikės ½ stiklinės augalinio (pavyzdžiui, avižų) pieno 1 v. š. obuolių sidro acto Žiupsnelio garstyčių sėklų 2 skiltelių česnako Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos 1 stiklinės aliejaus
Kaip gaminti? Plakiklyje suplakite skystus produktus, išskyrus aliejų. Tuomet plakdami gautą masę po truputį supilkite aliejų.
Visus šiuos majonezus geriausia valgyti šviežius, tačiau juos šaldytuve taip pat galite laikyti 2 paras.
Save
Save