Puikus daržovių patiekalas arba garnyras: greitai orkaitėje iškeptos morkos su jogurto padažu ir gremolata.
Keptoms morkoms su jogurtu reikia:
400 g mažų morkyčių
250 g tiršto jogurto
1 šaukštelio ciberžolės
Alyvuogių aliejaus
Citrinos sulčių
Druskos
1 šaukšto persilado
Gremolatai:
1 mažo ryšelio petražolių
1 skiltelės česnako
2–3 juostelių citrinos žievelės (geltonojo sluoksnio)
50 g skrudintų migdolų
Druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Trintuvą galite įsigyti www.pigu.lt
Gremolatai susmulkinkite petražoles kartu su citrinos žievele ir česnaku, sumaišykite su smulkintais migdolais. Įberkite druskos ir pipirų.
Morkytes sudėkite į skardą, pabarstykite persiladu. pašlakstykite aliejumi, pamasažuokite ir šaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę 15–20 min.
Jogurtą sumaišykite su ciberžole, druska, aliejumi ir citrinos sultimis.
Patiekite morkytes su jogurtiniu padažu ir pabarstais.
Video receptas:
Skanaus!
Comentarios