Kepta žuvis su varškės kremo ir pomidorų kepure (Receptas)

Skaniai paruošta žuvis yra malonumas visoms juslėms: ir skonio, ir kvapo, ir regos. Orkaitėje kepta žuvis su varškės kremo ir pomidorų kepure tinka ir kasdieniams pietums, ir šventinėms vakarienėms.

žuvis su pomidorų ir varškės kremo plutele, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Keptai žuviai su varškės kremo ir pomidorų kepure pagaminti reikia:

  • 600 g baltos žuvies filė

  • 500 g geltonų ir raudonų vyšninių pomidoriukų

  • 300 g varškės

  • 30 g petražolių

  • 30 g krapų

  • 20 g baziliko

  • 2 skiltelių česnako

  • 20 g citrinų sulčių

  • Druskos, pipirų

  • Sviesto (kepti)

  1. Žuvį apkepkite svieste, pabarstykite druska ir pipirais.

  2. Pomidoriukus supjaustykite plonais griežinėliais.

  3. Varškę sutrinkite su žolelėmis ir česnaku, pagardinkite citrinų sultimis, druska ir pipirais.

  4. Ant žuvies tepkite varškę su žolelėmis, ant viršaus sluoksniuokite pomidorus lyg žuvies žvynus.

  5. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min.

Skanaus!