top of page

Kepta balta mišrainė su triušiena (Receptas)


kepta balta mišrainė_Alfo receptas
VMG nuotr.

5 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Baltai mišrainei su triušiena pagaminti reikia:

  • 2 vidutinių bulvių

  • 1 vidutinės morkos

  • 5 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė

  • 50 g konservuotų agurkėlių

  • 3–4 šaukštų majonezo 

  • ½ vidutinės citrinos 

  • ½ mažo svogūno

  • 5 šaukštų GLOBUS smulkių žirnelių 

  • 5 virtų kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Keleto rūgštynių lapelių (papuošimui)


  1. Valytas bulves ir morkas supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais, sumaišykite su 3 šaukštais OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus, druska, pipirais. Tolygiai paskirstykite ant skardos su sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija 160 °C temp. apie 25 min., o tada atvėsinkite.

  2. LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su likusiu aliejumi ant vidutinės kaitros. Nuolat maišykite ir kaitinkite apie 5 min., kol iškeps ir apskrus.

  3. Konservuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais.

  4. Majonezą sumaišykite su citrinos žievele ir 1 šaukštu citrinos sulčių.

  5. Į lėkštės centrą sudėkite smulkintus svogūnus, aplink išdėliokite keptas daržoves, agurkėlius, keptą triušieną, #GLOBUS smulkius žirnelius, pilkite padažą, sudėkite pusiau perpjautus virtus kiaušinius, berkite juodųjų pipirų ir papuoškite rūgštynių lapeliais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page