Nustebinkite svečius (ir save!) ledų ir zefyru tinginiu, pagardintu šviežiomis uogomis. Gaivus, saldus, burnoje tirpstantis desertas, kurį lengva pagaminti. Patiks visiems – nuo jauniausio iki vyriausio svečio.
Zefyrų švelnumą ir minkštumą, uogų skonį dar labiau išryškina lėkštėje lėtai tirpstančių ledų padažas… Mmmm… Kosmosas!
Video receptą rasite žiūrėkite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
6–8 asm.
Gaminimo laikas: 15 min. (+stingimas)
Ledų ir zefyrų tinginiui pagaminti reikia:
150 g braškių
1 pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
4 MAGIJA glaistytų varškės sūrelių su kondensuoto pieno įdaru
25 g liofilizuotų braškių
500 g vanilinių ledų
3–4 šokoladu aplietų zefyrų
1 kekės vynuogių
1 šaukšto DANSUKKER miltelinio cukraus
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Jubiliejinė“ (patiekti)
Braškes supjaustykite griežinėliais ir suberkite į dubenį.
Berkite rankomis trupintų GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“, sudėkite MAGIJA glaistytus varškės sūrelius su kondensuoto pieno įdaru ir liofilizuotas braškes. Gerai išmaišykite.
Sudėkite ledus, išmaišykite.
Formą išklokite plėvele, dėkite tinginio masės, įspauskite zefyrus, vėl dėkite paruoštos masės, berkite rankomis trupintų sausainių.
Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
Išimkite tinginį iš formos, nuimkite plėvelę.
Papuoškite vynuogių keke ir apibarstykite DANSUKKER milteliniu cukrumi.
Prie šio deserto puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Jubiliejinė“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos arbatos, cinamono, imbiero ir kombučios skonių natos.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.