top of page

„Gyvo baro“ mėsainių degustacija – visai ne dietinė įžanga į „Vegfest“

Tiems, kurie netiki, kad veganiškas maistas gali būti sotus ir verčiantis iš kojų, derėjo šiandien popiet apsilankyti „Gyvame bare“ vykusioje naujojo meniu pristatymo ir veganiškų mėsainių degustacijoje. Žodis „mėsainis“ čia nelabai tinka, mat juose jokios mėsos nebuvo, tačiau skrandį užpildė neapsakomai. Naujasis „Gyvo baro“ virtuvės šefas Paulius Janušas (taip taip, tas pats, kuris paradui vadovauja ir „Alive“ virtuvėje) senajame meniu paliko pagrindinius klientų favoritus, tačiau ištaisė kai kurias klaidas ir pridėjo savų patobulinimų. Nepaisant visų titulų ir veganiškų paslapčių, degustacija buvo itin paprasta – tarsi smagūs draugų pietūs.

Degustacija prasidėjo nuo sojų kepsnelių ir tofu sūrio „nuggets“ rinkinio su kornišonų padažu. Traškūs kepsneliai ypač patiko vaikams, o soja, gardinta barbekiu prieskoniais, kėlė žavesį ir visavalgiams. Patiekalo kaina – 4 Eur.

Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.

Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.


Po šio užkandžio sekė visai nekuklus veganiškas Kijevo kotletas, kuris galėtų būti įtrauktas net ir į garsiosios „Neringos“ meniu. Kotleto pagrindas pagamintas iš sojų faršo, o įdaras – iš veganiško sūrio ir slyvų. Tiesa, garnyrui prie kotleto nebuvo pasirinktos tradicinės šviežių daržovių salotos. Tai buvo juodieji lęšiai ir pomidorų bei paprikų padažas, kuris vienus nuvylė, o kitiems labai patiko. Kijevo kotleto kaina – 7,20 Eur.

Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.

Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.


Po šių visai nelengvų užkandžių sekė net 4 mėsainiai. Iš viso jų turėjo būti 5, bet degustatoriams patikinus, kad tas paskutinysis netilps į jokius slaptus skyrelius, galiausiai buvo jo atsisakyta ir atneštas desertas. Burgeriai buvo puikūs. Pirmasis, su seitanu – vegetariška kviečių mėsa (6,50 Eur), paliko gera įspūdį ir buvo nekantriai laukiama antrojo. Tiesa, antrasis, su sojų mėsa (5,90 Eur), po puikaus debiuto sužavėjo ne taip stipriai. Tačiau antrojo nuobodumą atpirko visos salės aikčiojimų sulaukęs mėsainis su tempe (6,50 Eur). Sultingas mėsainis su daugybe daržovių net ir pilnus skrandžius viliojo prašyti dar vieno pakartojimui. Na, o burgerių puotą užbaigė mėsainis, kurio įdaras buvo pagamintas iš portabello grybo, sūrio, brokolių ir pupelių (6,30 Eur) – šį įveikė tik stipriausi mėsainių gerbėjai.

Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.

Mėsainiai su tempe (Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.)


Mėsainiai su sojų mėsa (Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.)

Mėsainiai su sojų mėsa (Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.)


Desertas, degustacijos dalyvių manymu, buvo per daug „kalėdinis“. Iš tiesų, desertui pasirinktas meduolinis sausainis, karamelizuoti obuoliai, bananai, veganiško pieno grietinėlė ir razinos priminė žiemą ir geriamą kakavą prie židinio. Vienintelis vasariškas akcentas – ryški ir sultinga braškė. Tačiau „Gyvo baro“ restoranas patikino, kad receptas dar bus tobulinamas ir šalia rausvaskruostės braškės atsiras mėlynės, šilauogės, galbūt ir serbentai, todėl vasarai įsibėgėjus derėtų tikėtis siurprizo. Deserto kaina – 3,80 Eur.

Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.

Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.


Šeštadienį vyksiantis „Vegfest“ jau pradeda įsibėgėti, tad tas kalėdinis desertas buvo visai ne be reikalo, mat kažkas iš degustacijos dalyvių pareiškė: „Juk „Vegfest“ ir yra veganų Kalėdos!“ Jeigu jaučiatės taip pat, išduosime jums paslaptį: visą šią savaitę išvardytuose restoranuose pasakius slaptažodį „Vegfest“ jūsų lauks nuolaidos:

  1. „Botanique“

  2.  „Vegan RawHouse“

  3. „Balti drambliai“

  4. „Kaimynai“

  5. „Planeta“

  6. „Chaika“

  7. „Ridikas“

  8. „Antras aukštas“

„Gyvame bare“ nuolaida naujajam meniu išbandyti sieks net 20 %! Savaitė netruks prabėgti, tad skubėkite paragauti naujų, gaivių ir tikrai sočių vasaros skonių.


Naujausi įrašai

bottom of page