Gunkanai yra tam tikra ypatingu būdu susuktų sušių rūšis. Išbandykite gunkanus su konservuotu tunu.
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
Gunkams su tunu pagaminti reikia:
2–3 džiovintų jūrų dumblių lapų
300 g virtų sušių ryžių
100 g šviežio tuno
1 šaukštelio siračos
1 šaukšto majonezo
½ šaukštelio žuvų padažo
½ šaukštelio ryžių acto
Žiupsnelio skrudintų sezamų sėklų
30 g marinuoto imbiero sušiams
TORRES NATUREO MUSCAT 0.0% nealkoholinio putojančio vyno (patiekimui)
Džiovintus jūrų dumblių lapus supjaustykite 6–7 cm pločio juostelėmis.
Virtus sušių ryžius padalinkite į 5–6 dalis.
Ryžių kamuoliukus apvyniokite dumblių juostelėmis taip, kad viršuje liktų apie 2 cm dumblių be ryžių.
Šviežią tuną supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite su siračos padažu, majonezu, žuvų padažu ir ryžių actu.
Gerai išmaišykite ir keletą minučių pamarinuokite.
Marinuotą tuną sudėkite ant ryžių ir apibarstykite sezamų sėklomis.
Ant viršaus dėliokite marinuotą imbierą sušiams.
Patiekite kartu su TORRES NATUREO MUSCAT 0.0% nealkoholiniu putojančiu vynu.
Gardžių atradimų.