Greitas, labai šokoladinis, drėgnas, bet ir traškus, uogomis gardintas pyragas rizikuoja tapti geidžiamiausiu kavos pertraukėlių desertu.
Receptas smagus ir nesudėtingas.
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
4 asm.
Šokoladiniam pyragui pagaminti reikia:
470 g miltinio mišinio amerikietiškiems šokoladiniams keksiukams CITY TASTE
255 ml vandens
110 ml aliejaus (rapsų, saulėgrąžų ar kukurūzų)
Šviežių uogų (šilauogių, aviečių, gervuogių, trešnių)
3 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
4–5 šaukštų kvietinių miltų
4–5 PAULUNS traškių javainių su mėlynėmis ir acai uogomis
2 šaukštų VILNIAUS margarino „Kepiniams“
Į dubenį suberkite miltų mišinį amerikietiškiems šokoladiniams keksiukams CITY TASTE, supilkite aliejų ir drungną vandenį, viską gerai išmaišykite šluotele, šaukštu ar plakikliu. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Tešlą sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi. Formą tešla turėtų užpildyti maždaug ⅔ ploto.
Suberkite ant tešlos šviežias uogas. Trešnes perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir dėkite ant uogų, galite jas palikti su koteliais.
Į indą suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, miltus, PAULUNS traškius javainius su mėlynėmis ir acai uogomis, dėkite VILNIAUS margariną „Kepiniams“ ir rankomis viską išmaišykite, taip susidarys trupiniai.
Trupinius suberkite ant pyrago, lengvai paspauskite ir kepkite apie 30–40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Skanaus!
ALFO PATARIMAI:
· Tokiu būdu galite kepti ir įprastus keksiukus, ne tik vieną didelį pyragą.
· Jei kepsite plokštesnį pyragą, jis iškeps greičiau, bet visada jį tikrinkite po 25 minučių su mediniu iešmeliu.
· Šiam pyragui galite naudoti rabarbarus maišydami su braškėmis. Arba skiltelėmis supjaustytus kaulavaisius: slyvas, abrikosus, persikus.
· Naudojant šį miltų mišinį pyragas tampa drėgnas ir minkštas.
· Šis pyragas ar keksiukai nuostabiai tinka iškyloms ir vasaros šventėms.
· Be to, labai skanu jį patiekti šiltą su ledais.
Skanaus!
Comentários