Apsilaižysite pirštus: lęšiais ir raudonąja paprika įdaryti baklažanai


Įdaryti baklažanai, VMG
Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Reikia:

  • 2 baklažanų

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 saldžiosios paprikos

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio

  • 3 šaukštų pomidorų padažo

  • 100–120 g konservuotų lęšių

  • Kalendrų žalumos (patiekti)



  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

  2. Perpjaukite baklažanus pusiau, įpjaukite kryžmai minkštimą, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite baklažanus aliejumi ir šaukite į orkaitę maždaug 25–30 min.

  3. Supjaustykite svogūną, česnaką, sudėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pradėkite kepti. Supjaustykite papriką ir berkite prie svogūnų. Pabarstykite druska, pipirais, įberkite raudonėlio ir kepkite, kol paprika lengvai suminkštės. Supilkite pomidorų padažą, suberkite lęšius ir patroškinkite 5 min.

  4. Ant iškeptų baklažanų sudėkite įdarą ir šaukite į orkaitę dar kartą 5–7 min., kol įdaras sušils.

  5. Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais.


Kaip gaminti šį, o ir kitus patiekalus, žiūrėkite ČIA


Skanaus!



Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg