Tiršta, aromatinga, lepinanti skoniu. Tokia yra Prancūzijoje „gimusi” klasikinė svogūnų sriuba.
Šiai sriubai pagaminti reikia laiko. Taip sako visi receptai. Tačiau Alfas sugalvojo, kaip lėtą klasikinį receptą šiek tiek „paskubinti”: kad laiko liktų ir valgymo malonumui, ir pasivaikščiojimams gryname ore, ir kitiems gyvenimo džiaugsmams.
Skanaus!
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia
4 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Greitai svogūnų sriubai pagaminti reikia:
2 kg svogūnų
100 g rudųjų pievagrybių
100 g marinuotų ir keptų svogūnėlių
4–5 didelių riekių mėgstamos duonos
2 šaukštų BASSO purškiamo alyvuogių aliejaus
4–5 šaukštų aliejaus (kepimui)
2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Farinas“
½ stiklinės baltojo vyno
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2 stiklinių jautienos sultinio
Keleto čiobrelių šakelių
100 g „Gruyere“ sūrio
Žiupsnelio druskos
40 g brendžio arba konjako
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių mišinio
Svogūnus supjaustykite griežinėliais, pievagrybius ir marinuotus svogūnėlius susmulkinkite.
Duonos riekes apipurkškite BASSO alyvuogių aliejumi ir apkepkite orkaitėje iš abiejų pusių.
Į prikaistuvį pilkite aliejaus kepimui ir sudėkite smulkintus svogūnus. Troškinkite apie 10 min., tuomet suberkite DANSUKKER cukrų „Farinas“ ir supilkite baltąjį vyną.
Nugaravus vynui sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, čiobrelius ir supilkite jautienos sultinį. Virkite apie 20 min.
Sutarkuokite sūrį.
Sriubą pagardinkite druska ir brendžiu arba konjaku.
Išvirusią sriubą supilkite į gilią kepimo skardą, ant viršaus dėliokite skrudintą duoną, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.
Kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 8 min., kol sūris išsilydys ir apskrus. Jei norite, kad sūris būtų ne traškus, o tąsus, tada jo dėkite dvigubai daugiau.
Gardžių atradimų.