top of page

GREITA SVOGŪNŲ SRIUBA SU TRAŠKIA DUONOS IR SŪRIO PLUTELE (Receptas)

Tiršta, aromatinga, lepinanti skoniu. Tokia yra Prancūzijoje gimusi” klasikinė svogūnų sriuba. 

Šiai sriubai pagaminti reikia laiko. Taip sako visi receptai. Tačiau Alfas sugalvojo, kaip lėtą klasikinį receptą šiek tiek  paskubinti”: kad laiko liktų ir valgymo malonumui, ir pasivaikščiojimams gryname ore, ir kitiems gyvenimo džiaugsmams. 

Skanaus! 


ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


svogūnų sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

 

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia

 

4 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Greitai svogūnų sriubai pagaminti reikia:

  • 2 kg svogūnų

  • 100 g rudųjų pievagrybių

  • 100 g marinuotų ir keptų svogūnėlių

  • 4–5 didelių riekių mėgstamos duonos

  • 2 šaukštų BASSO purškiamo alyvuogių aliejaus

  • 4–5 šaukštų aliejaus (kepimui)

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Farinas“

  • ½ stiklinės baltojo vyno

  • 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 2 stiklinių jautienos sultinio

  • Keleto čiobrelių šakelių  

  • 100 g „Gruyere“ sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • 40 g brendžio arba konjako

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių mišinio


  1. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, pievagrybius ir marinuotus svogūnėlius susmulkinkite.

  2. Duonos riekes apipurkškite BASSO alyvuogių aliejumi ir apkepkite orkaitėje iš abiejų pusių.

  3. Į prikaistuvį pilkite aliejaus kepimui ir sudėkite smulkintus svogūnus. Troškinkite apie 10 min., tuomet suberkite DANSUKKER cukrų „Farinas“ ir supilkite baltąjį vyną. 

  4. Nugaravus vynui sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, čiobrelius ir supilkite jautienos sultinį. Virkite apie 20 min.

  5. Sutarkuokite sūrį.

  6. Sriubą pagardinkite druska ir brendžiu arba konjaku.

  7. Išvirusią sriubą supilkite į gilią kepimo skardą, ant viršaus dėliokite skrudintą duoną, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais. 

  8. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 8 min., kol sūris išsilydys ir apskrus. Jei norite, kad sūris būtų ne traškus, o tąsus, tada jo dėkite dvigubai daugiau.



Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page