Greičiausias befstrogenas tik per 20 min. (Receptas)

Dar vienas nostalgiškas patiekalas. Švelnus ir sotus jautienos troškinys, kurį galima pagaminti ir labai greitai – vos per 20 minučių.


jautienos troškinys, befstrogenas, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Jautienos troškiniui pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 100 g rudųjų pievagrybių

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio „Black Angus“

  • 4 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 3 česnako skiltelių

  • Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio

  • 200 ml vandens

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelio

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės

  • 2 šaukštelių garstyčių

  • 6–8 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 100 g ŽEMAITIJOS PIENO grietinėlės 36 % rieb.

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Kuokštelio petražolių


1. Svogūną susmulkinkite, pievagrybius pjaustykite griežinėliais.

2. Jautieną supjaustykite pailgomis ir plonomis juostelėmis.

3. ZYLE keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite jautienos gabaliukus. Tada suberkite smulkintus česnakus, įberkite pipirų.

4. Į ketaus puodą įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus, pievagrybius, apkepkite juos. Supilkite paruoštą sultinį (ištirpinkite kubelį vandenyje). Įtarkuokite apelsino žievelės, dėkite garstyčias. Viską išmaišykite.

5. Išjungus kaitrą, į keptuvę su jautiena suberkite pjaustytus agurkus, įberkite druskos.

6. Į puodą supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pakaitinkite. Suberkite jautieną su agurkais ir pakaitinkite 1 min.

7. Petražoles susmulkinkite ir suberkite į troškinį.


ALFO PATARIMAI:

· Befstrogeną galite patiekti su mėgstamais makaronais, bulvėmis ar koše. Taip pat valgyti su duona ar salotomis.

· Jei mėgstate aštriau, galite pagardinti Kajeno paprika arba įberti daugiau juodųjų pipirų.

· Jei norite didesnės porcijos, naudokite daugiau pievagrybių.