Garsus šefas įvertino Vilniuje duris atvėrusį restoraną „Olive Kitchen“

Svajokite drąsiai, nes svajonės pildosi!

Pernai antrajame „Olive Kitchen pizza and grill house“ restorane, kuris įsikūręs Kaune, Vienybės aikštėje, svečiavęsis keliautojas, gurmanas ir virtuvės šefas Alfas Ivanauskas buvo nustebintas aukštos gaminamo maisto kokybės, todėl palinkėjo restoraną kuo greičiau atidaryti ir Vilniuje.

Ir štai šiemet „Olive Kitchen“ restoranų šeima – jau „daugiavaikė“. Trečiasis, ilgai puoselėtas „Olive Kitchen“ duris atvėrė ir Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“!


Favoritų sąraše – legendos ir naujienos

Po pietų restorane pakalbintas Alfas Ivanauskas primygtinai rekomendavo paragauti „Olive Kitchen“ gaminamų midijų paprikų padaže („Tirštas kreminis padažas – nuostabus, be to, patiektos su gruzdintomis bulvytėmis – kaip tik taip, kaip mėgstu!“) ir būtinai Cezario salotų („Fantastiškos! Pagamintos taip, kaip turi būti pagamintos – vištienos krūtinėlė neperkepta, sultinga.“).

Apsilankęs prekybos ir pramogų centro „Ozas“ restorane Alfas favoritų sąrašą papildė saldžiarūgščiais ir aštriais vištienos sparneliais (apie juos jau sklando legendos) ir sultinguoju jautienos steiku.


„Tai restoranas, kur grilio sezonas nesibaigia niekada. Įspūdį daro tai, jog grilio patiekalai kepami ant tikrų žarijų ir skaniai kvepia dūmu, nors pačiame restorane dūmų visiškai nesijaučia, – pastebėjo Alfas, – dėl didelės kaitros ir trumpo kepimo laiko grilyje kepti produktai (mėsa, žuvis, jūros gėrybės) atskleidžia geriausias skonių savybes ir nepraranda sultingumo. Ragavau tobulo, Brazilijoje ypač mėgstamo Picanha steiko. Picanha – tai specifinis jautienos kumpio išpjovimo būdas, kai raudonoji mėsa lieka apgaubta gana storu riebalo sluoksniu. Toks didkepsnis ypatingas, nes kepant grilyje lašinukai skaniai sučirška suteikdami mėsai daugiau sultingumo.“


Klasikinė itališka pica

„Olive Kitchen pizza and grill house“ garsėja picomis, kurios gamintos pagal geriausias itališkas tradicijas. Jų receptai gimė restorano savininkams keliaujant ir skanaujant pačių populiariausių Italijos picerijų picas. Būtent todėl „Olive Kitchen“ tešlą savo picoms ruošia tik iš itališkų miltų, bradina ilgiau nei parą, kad ši būtų traški, bet kartu ir minkšta. Picos padas kaskart kruopščiai formuojamas rankomis, todėl nenustebkite – tobulai apvalios formos picas čia pamatysite itin retai. Beje, „Olive Kitchen“ restoranuose nepamatysite ir pomidorų ar majonezo padažų – serviruojant picą patiekiamas tik tikras alyvuogių aliejus.

Keliautojas ir ragautojas Alfas Ivanauskas patvirtino, kad „Olive Kitchen“ picas galėtų drąsiai rekomenduoti visiems savo draugams ir bičiuliams, ir net patiems tikriausiems italams: „Pica turi būti tokia, kad nei pridėsi, nei atimsi. „Olive Kitchen“ pica buvo ne sausa ir ją norėjosi suvalgyti iki paskutinio kąsnio.“ Alfas rekomenduoja būtinai paragauti picą Piccante (aštri, su čioriso dešra), o vegetarams ir norintiems pailsėti nuo mėsos – su feta bei cukinijomis – Zucchine. *


Platesnis nei įprasta – dienos pietų meniu

Mieste pietaujantieji jau įvertino ir labai pamėgo restorano siūlomą itin platų dienos pietų meniu, kuriame kasdien rasite 7 patiekalus: dvi sriubas, salotas, tris antrųjų patiekalų pasirinkimus (būtinai vienas lietuviškas ir vienas grilio patiekalas) ir, žinoma, dienos picą. Laisvę eksperimentuoti gerokai išplečia ir restorane kruopščiai puoselėjama „Prašome pasirinkti“ filosofija, taigi nepamirškite – jei patiekalas turi garnyrą, salotas ir padažą, juos visuomet galite susikomplektuoti pagal savo ar savo artimųjų skonį.


Šeimos restoranas

„Olive Kitchen pizza and grill house“ garsėja ir vietos universalumu. Čia komfortiškai jaučiasi ir įsimylėjusios porelės, užsukusios romantiškos vakarienės, ir verslo pietų susirinkę kolegos, ir šeimos su vaikais. Komforto jausmą pastarosioms suteikia ne tik specialūs patiekalai vaikams, bet ir jiems numatytas žaidimų kampelis. „Tai ženklas, kad čia šeimos yra iš tikrųjų laukiamos. Atskira vaikų zona leidžia jiems atsipalaiduoti“, – pastebi Alfas.



Tikras alyvmedis – traukos centras ir simbolis

Jeigu reikėtų trumpai pristatyti „Olive Kitchen“, užtektų pasakyti tiek: vertinama tai, kas tikra. Tikras maistas, tikras dūmas, tikra patirtis. O tikras alyvmedis lankytojams dovanoja tikrai išskirtinius įspūdžius.

Ir Kauno, ir Vilniaus restoranuose, pačiame jų centre, auga įspūdingi, bent 5 šimtmečius skaičiuojantys alyvmedžio bonsai. Alyvmedis nuo seno yra kokybės simbolis, ne veltui tapo ir „Olive Kitchen“ vizitine kortele. „Tai, ko gero, pirmasis restoranas Lietuvoje, kurio interjerą pagyvina toks didelis alyvmedis. Medis suteikia erdvei jaukumo bei gyvumo“, – išskirtinį restorano akcentą pagyrė Alfas.

Jau nuo pirmojo „Olive Kitchen“ restorano Kauno Akropolyje atidarymo buvo akivaizdu, kad alyvmedis išties labai domina lankytojus. Jie mėgsta rinktis šalia jo esančius staliukus, prie jo noriai fotografuojasi ir vis stebisi, kad toks didelis medis yra gyvas, tikras ir gali sėkmingai augti restorano viduje.