Alfo receptas, kurį sekdami greitai ir lengvai namuose pasigaminsite žymųjį Budos dubenėlį su jautiena ir azijietiškomis salotomis. Skoniai tikrai nustebins.

Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Gaminimo laikas: 15–20 min.
Azijietiškoms jautienos salotoms pagaminti reikia:
4 mažų baklažanų
1 saujos šparaginių pupelių
2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
½ stiklinės VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų raudonojo vyno
2–3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Poke“
⅓ puodelio NESPRESSO espreso kavos „Milano Intenso“
2 šaukštų miso pastos
200 g mirkytų stiklinių ryžių makaronų
½ šaukštelio JADE BRIDGE ryžių acto
1 saujos žirnelių ankščių
Keleto svogūnų laiškų
Žiupsnelio svogūnų traškučių
1 saujelės kalendrų lapelių
1 saujelės bazilikų lapelių
Žiupsnelio druskos
1. Baklažanus supjaustykite skiltelėmis ir apibarstykite druska. Pasūdykite keletą
minučių ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Pjaustytus baklažanus kartu su šparaginėmis pupelėmis sudėkite į ZYLE karšto oro
gruzdintuvę ir apšlakstykite šaukštu OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus.
Kepkite 180 °C temp. apie 7 min.
3. Nusausintą KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black
Angus“ supjaustykite juostelėmis.
4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite pjaustytą jautieną. Kepkite didelėje kaitroje vis maišydami apie 2 min. Supilkite VORUTA nealkoholinį vaisių ir (ar) uogų raudonąjį vyną ir KIKKOMAN padažą „Poke“. Patroškinkite apie 2 min.
5. NESPRESSO espreso kavą „Milano Intenso“ sumaišykite su miso pasta. Gauta glazūra glazūruokite apkeptas daržoves ir dar kepkite 5 min.
6. Į lėkštę dėkite išmirkytus stiklinius ryžių makaronus ir juos apšlakstykite JADE BRIDGE ryžių actu.
7. Daržovėmis likus kepti 1 min., sudėkite kepti žirnelių ankštis.
8. Svogūnų laiškus susmulkinkite.
9. Ant makaronų supilkite padažą iš keptuvės, sudėkite keptas daržoves, jautieną ir viską apšlakstykite miso, kavos bei „Poke“ padažu.
10. Pagardinkite svogūnų traškučiais ir smulkintais laiškais. Viską papuoškite kalendrų ir
bazilikų lapeliais.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
Skanaus.