top of page

Gardžiosios azijietiško stiliaus jautienos salotos (Receptas)

Alfo receptas, kurį sekdami greitai ir lengvai namuose pasigaminsite žymųjį Budos dubenėlį su jautiena ir azijietiškomis salotomis. Skoniai tikrai nustebins.


azijietiškos salotos su jautiena_Alfo receptas_budha bowl
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.

Gaminimo laikas: 15–20 min.


Azijietiškoms jautienos salotoms pagaminti reikia:

  • 4 mažų baklažanų

  • 1 saujos šparaginių pupelių

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • ½ stiklinės VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų raudonojo vyno

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Poke“

  • ⅓ puodelio NESPRESSO espreso kavos „Milano Intenso“

  • 2 šaukštų miso pastos

  • 200 g mirkytų stiklinių ryžių makaronų

  • ½ šaukštelio JADE BRIDGE ryžių acto

  • 1 saujos žirnelių ankščių

  • Keleto svogūnų laiškų

  • Žiupsnelio svogūnų traškučių

  • 1 saujelės kalendrų lapelių

  • 1 saujelės bazilikų lapelių

  • Žiupsnelio druskos

1. Baklažanus supjaustykite skiltelėmis ir apibarstykite druska. Pasūdykite keletą

minučių ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Pjaustytus baklažanus kartu su šparaginėmis pupelėmis sudėkite į ZYLE karšto oro

gruzdintuvę ir apšlakstykite šaukštu OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus.

Kepkite 180 °C temp. apie 7 min.

3. Nusausintą KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black

Angus“ supjaustykite juostelėmis.

4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite pjaustytą jautieną. Kepkite didelėje kaitroje vis maišydami apie 2 min. Supilkite VORUTA nealkoholinį vaisių ir (ar) uogų raudonąjį vyną ir KIKKOMAN padažą „Poke“. Patroškinkite apie 2 min.

5. NESPRESSO espreso kavą „Milano Intenso“ sumaišykite su miso pasta. Gauta glazūra glazūruokite apkeptas daržoves ir dar kepkite 5 min.

6. Į lėkštę dėkite išmirkytus stiklinius ryžių makaronus ir juos apšlakstykite JADE BRIDGE ryžių actu.

7. Daržovėmis likus kepti 1 min., sudėkite kepti žirnelių ankštis.

8. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

9. Ant makaronų supilkite padažą iš keptuvės, sudėkite keptas daržoves, jautieną ir viską apšlakstykite miso, kavos bei „Poke“ padažu.

10. Pagardinkite svogūnų traškučiais ir smulkintais laiškais. Viską papuoškite kalendrų ir

bazilikų lapeliais.


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

Skanaus.



Naujausi įrašai

bottom of page