Reikia:
600–800 g žiedinio kopūsto
1 ryšelio petražolių
½ ryšelio kalendrų
2–3 šakelių mėtų
4 šaukštų granatų sulčių
8–10 šviežių datulių
6–8 svogūnų laiškų su ropelėmis
Žiupsnelio druskos
½ šaukštelio malto kumino
50 ml aliejaus
Granatų sėklų (papuošti)
1. Žiedinį kopūstą sutarkuokite. Suberkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pabarstykite maltu kuminu, druska ir pašlakstykite aliejumi. Kepkite apie 15 min., kol kopūstai taps minkšti (Orkaitės t-ra 170 °C).
2. Išimkite datulių kauliukus, supjaustykite datules smulkiais kubeliais.
3. Supjaustykite žalumynus, sumaišykite su žiediniais kopūstais ir datulėmis. Užpilkite granatų sulčių, aliejaus, pasūdykite, užberkite granatų sėklų.
Comments