Keptų žiedinių kopūstų tabulė


Reikia:

  • 600–800 g žiedinio kopūsto

  • 1 ryšelio petražolių

  • ½ ryšelio kalendrų

  • 2–3 šakelių mėtų

  • 4 šaukštų granatų sulčių

  • 8–10 šviežių datulių

  • 6–8 svogūnų laiškų su ropelėmis

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • 50 ml aliejaus

  • Granatų sėklų (papuošti)


1. Žiedinį kopūstą sutarkuokite. Suberkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pabarstykite maltu kuminu, druska ir pašlakstykite aliejumi. Kepkite apie 15 min., kol kopūstai taps minkšti (Orkaitės t-ra 170 °C).

2. Išimkite datulių kauliukus, supjaustykite datules smulkiais kubeliais.

3. Supjaustykite žalumynus, sumaišykite su žiediniais kopūstais ir datulėmis. Užpilkite granatų sulčių, aliejaus, pasūdykite, užberkite granatų sėklų.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg