Puikus pusryčių patiekalas, kuriam pagaminti tinka viskas, ką rasite šaldytuve, ir tai, kas liko po vakarienės. Neišmeskite maisto likučių, verčiau gaminkite fritatas. Tai vienas tvariausių receptų!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4-6 asmenims
Fritatai, itališkam omletui, pagaminti reikia:
1/2 poro
50 g virto kalakutienos kumpio
100 g pievagrybių
1 saujos špinatų
6 dideli kiaušiniai
50 g tarkuoto fermentinio sūrio
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
1. Porą ir grybus supjaustykite griežinėliais, kumpį kubeliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus. Įberkite druskos, pipirų ir įmaišykite špinatus.
2. Kiaušinius išplakite su sūriu, įberkite žiupsnelį druskos.
3. Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite paruoštą įdarą ir užpilkite kiaušinių plakiniu.
4. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
5. Patiekite su skrudinta duona, šviežiomis daržovėmis ir pomidorų padažu.
Skanaus!
תגובות