top of page

Fantastiška naujovė sveikos duonos mėgėjams: iš avižų pagaminta produkcija „Laba Aviža“

Lyderiaujanti šalyje kepykla „Vilniaus duona“ pristato naujovę: vartotojams Lietuvoje ėmė siūlyti sveikuolišką, iš avižų pagamintą duoną. Prekės ženklu „Laba Aviža“ Vilniaus duona paženklino tris naujus, rinkoje ką tik pasirodžiusius gaminius – 100 proc. avižines porcijines duoneles be pridėtinio cukraus, sumuštinių duoną, kurios 51 proc. sudėties sudaro avižos, ir batoną, kurio sudėtyje avižų – 25 proc.

„Vilniaus duonos“ produktų kūrimo vadovės Snieguolės Šoblinskienės teigimu, naujieji „Laba Aviža“ ženklu pažymėti gaminiai – idealus variantas ieškantiems sveikesnio duonos pasirinkimo, be to, pasižymi išskirtiniu skoniu.

„Vilniaus duona“ nuotr.


„Kurdami „Laba Aviža“ gaminius vadovavomės vyraujančia tendencija: vis daugiau vartotojų šiandien ieško kiek įmanoma sveikesnių duonos gaminių, yra linkę rinktis unikalius, netradicinius skonius. Todėl drėgnos ir minkštos porcijinės „Laba Aviža“ duonelės, sudėtyje neturinčios jokių pridėtinių cukrų, – tikras atradimas tiems, kurie vietoje rytinės avižų košės nori skanauti gardaus ir sveiko sumuštinio. Tuo tarpu „Laba Aviža“ sumuštinių duona – ne tik sveikesnis sumuštinio pagrindas, bet visavertė avižų nauda ieškantiems avižinių košių alternatyvos užkandžiams, o batonas – ideali alternatyva mėgstantiems kvietinius produktus, tačiau norintiems šiuos pakeisti sveikesniais“, – sako S. Šoblinskienė.

„Vilniaus duona“ nuotr.


Pasak produktų kūrimo vadovės, nauji „Vilniaus duonos“ gaminiai pasižymi ne tik originaliu ingredientu, bet ir itin subalansuota sudėtimi, todėl yra naudingi žmogaus organizmui.

Antai 100 g porcijinių „Laba Aviža“ duonelių yra net 15 g žmogaus organizmui būtinų baltymų, 10 g sklandžią virškinimo sistemos veiklą užtikrinančių skaidulų ir jokio pridėtinio cukraus. Sumuštinių duonoje baltymų – net 13 g / 100 g produkto, 6 g / 100 g skaidulų ir vos 2,6 g cukraus. Tuo tarpu batonų sudėtyje 100 g produkto baltymų – net 11 g, skaidulų – 3,5 g.

Akį traukia ir originalus gaminių pakuočių dizainas, kurį sukūrė strateginė pakuotės dizaino ir ženklodaros agentūra „Étiquette“.

„Pagrindinis iššūkis buvo sukurti inovatyvų duonų dizainą, kuris atrodytų „neduoniškai“ ir patrauktų šiuolaikinių miesto šeimų bei tūkstantmečio kartos dėmesį. O pagrindine kūrybine inspiracija tapo sukurtas fantastinis pasaulis. Jame veikia aktyvūs ir energingi personažai, kuriuose pirkėjai gali atpažinti save ar draugus, o avižos virsta superavižomis – kalnais, bangomis ar bėgimo taku“, – sako agentūros partneris, dizaino strategas Edvardas Kavarskas.

Įsigyti naujuosius „Laba Aviža“ paženklintus gaminius vartotojai jau gali visuose prekybos centruose „Maxima“ ir „Iki“.

Rinkos tyrimų bendrovės „Nielsen“ 2017-ųjų duomenimis, „Vilniaus duonai“ priklauso didžiausia šalies duonos rinkos dalis – 37,9 %. Vien pernai bendrovė pristatė 12 naujų produktų. „Vilniaus duona“ priklauso tarptautinei kepyklų grupei „Lantmannen Unibake“.

Naujausi įrašai

bottom of page