Mėlynių sezonas! Būtinas kepinys – elzasietiškas tortas su mėlynėmis (receptas)

Kiekvienas sezonas turi savo favoritą. Kai ištinka voveraitės, gaminkite voveraičių salotas pagal Alfą, kai užklups obuoliai, virkite obuolių uogienę.

Įsibėgėjo mėlynės, todėl būtiniausiai kepkite šį super lengvą pyragą pagal elzasietišką receptą.


mėlynių pyragas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Pyragui su mėlynėmis reikia:

  • 400 g šaldytos trapios tešlos

  • 600 g šviežių mėlynių

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 2 kiaušinių

  • 100 g miltelinio cukraus

  1. Trapią tešlą atšildykite, patieskite ją į formą ir subadykite šakute.

  2. Supilkite mėlynes ant torto pagrindo. Kepkite 15 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

  3. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, miltelinį, vanilinį cukrų ir grietinėlę, kol pasidarys vientisas kremas.

  4. Išimkite tortą iš orkaitės ir padenkite mėlynes gautu kremu.

  5. Vėl šaukite tortą į orkaitę dar 15 min. Nuolatos tikrinkite, kaip kepa.

  6. Išimkite tortą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.


Skanaus!

Susiję įrašai

Rodyti viską