top of page

Dviem skirtingais būdais įdaryti „cannelloni“ makaronai pagal Alfą



Reikia:

  • 300 g maltos kalakutienos

  • 1 svogūno

  • 2–3 skiltelių česnako

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • SANTA MARIA picos prieskonių

  • ~200 g tarkuotos mocarelos

  • ~200 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 pakelio ANAMMA sojų faršo

  • 10–12 „cannelloni“ vamzdelių

  • Sviesto (formai patepti)

  • 1 l stipresnės koncentracijos sultinio

Padažui:

  • 4–5 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Originalus“

  • 3–4 šaukštų konservuotų savo sultyse pomidorų

  • 4 šaukštų HEINZ keptų pupelių pomidorų sultyse

  • 2 skiltelių česnako

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Kelių lapelių šviežio baziliko

1. Maltą kalakutieną sumaišykite su labai smulkiai supjaustytais svogūnais ir česnakais. Pasūdykite SANTA MARIA akmens druska, įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“, SANTA MARIA picos prieskonių. Viską gerai išmaišykite, sudėkite po 2–3 šaukštus mocarelos bei fermentinio sūrio ir supilkite apie 100 ml grietinėlės. Faršo konsistencija turi būti skystesnė nei maltiniams. Faršą atidėkite trumpam.

2. ANAMMA sojų faršą sudėkite į trintuvo indą, įberkite po šaukštą tarkuotos mocarelos, tarkuoto fermentinio sūrio ir pagardinkite SANTA MARIA picos prieskoniais. Sutrinkite iki glotnumo, kad taptų lipnesnis.

3. Makaronus įdarykite vienu ir kitu faršu, sudėkite į pateptą sviestu storų sienelių formą. Užpilkite labai karšto, beveik verdančio, sultinio ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Sultinio turi būti tiek, kad dengtų makaronus maždaug per pirštą – makaronai turi gauti užtektinai drėgmės.

4. Sudėkite į trintuvo indą SUSLAVIČIAUS pomidorų padažą „Originalus“, konservuotus savo sultyse pomidorus, HEINZ keptas pupeles pomidorų sultyse, česnaką, įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Viską sutrinkite iki glotnios masės, suberkite baziliką ir patrinkite dar, bet taip, kad liktų lapelių gabaliukai.

5. Stebėkite „cannelloni“ kepimą, jei matote, kad sultinio daug išgaruoja, papildykite. Po 10–12 min. išimkite, apverskite ir kepkite toliau. Dar po 5–8 min. išimkite, ant viršaus paskleiskite padažą, užberkite likusį sūrį ir baikite kepti iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje.



ALFO PATARIMAI:

· Šiems makaronams geriau naudokite šviesią mėsą: triušieną, kalakutieną, vištieną.

· Jeigu jums liko faršo, galite jį sušaldyti arba iš karto pasigaminti kukuliukus ar maltinius.

· Kremiškumą padažui suteikti naudokite pupeles.

· Jeigu gaminsite baltą padažą makaronams, pamėginti pridėti džiovintų arba šviežių pakepintų grybų.

· Jeigu liko faršo, galite jį užšaldyti ir panaudoti kitą kartą gamindami spagečius ar kitą patiekalą iš makaronų.  

· Sūrio galite dėti pagal skonį.

· Rinkitės tinkamo dydžio kepimo formą – makaronai turi turėti užtektinai vietos, kad skystis apgaubtų juos iš visų pusių. Jei makaronai bus suspausti, jie gali sutrūkinėti.

· Špinatai pagardins ir vieną, ir kitą faršą.

· Taip pat išmėginkite varškės įdarą su mėtomis.

· Įdarinėkite makaronus atsargiai, nesulaužykite. Rinkitės jums patogiausią įdarymo būdą – galima su šaukštu, galima rankomis kišti faršą arba spausti iš konditerinio švirkšto. Įdarinėkite makaronus iš abiejų pusių, stenkitės, kad nebūtų oro tarpų viduje.

· Jeigu neturite laiko įdarinėti, tuomet makaronus ne iki galo išvirkite ir susluoksniuokite juos su faršu ir padažu. Ir toliau gaminkite kaip įprastai.

· Jeigu nespėjote išsivirti sultinio, naudokite sultinio kubelį, tik atidžiai rinkitės jo sudėtį.

· Turėkite daugiau sultinio po ranka, jei reikės papildyti kepimo procese.

· Sultinį galima pagardinti petražolėmis, bet prieš naudodami jį petražoles išimkite.

· Sultinys užpilti turi būti karštas, beveik verdantis, kad greičiau pasigamintų. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page