Dovanokite džiaugsmą mėgautis kava (+ kavos kokteilio receptas)

Nors ruduo vis dar dosnus – leidžia pasimėgauti saulėtomis popietėmis, visgi ankstyva tamsa vis dažniau primena apie jaukius ritualus, į namus kviečiančius didžiąją Šventę.

Kuo kvepia Kalėdos? Mišku. Riešutais. Vanile. Kava ir pyragais. Taip pat dėmesiu, rūpesčiu, meile.


Riboto leidimo, išpuoselėto ir rafinuoto skonio NESPRESSO FESTIVE linijoje „supakuotos“ trys Kalėdoms tobulai tinkančios dovanos – išskirtinės kokybės aromatingos miško skonio kavos.


Pavėsingoji FOREST BLACK

Tai Kolumbijos, Peru, Gvatemalos ir Indijos medžių pavėsyje prisirpusių kavos pupelių mišinys. Šios pupelės ypatingos, nes pavėsyje augantys kavamedžiai negauna tiesioginių saulės spindulių, todėl noksta lėčiau ir šio lėtumo dėka uogos išsaugo, tarsi „užrakina“ savyje ypatingus aromatus, kurie atsiskleidžia gerokai vėliau – jau skrudinant pupeles, plikant kavą ir lėtai ja mėgaujantis.

Kavoje juntamos medienos, aštrių prieskonių, pipirų ir saldžių grūdų natos labiausiai išsiskleidžia kavą skrudinant bei plikant.

Pasiilgote medžių lapijoje žaidžiančių šiltų saulės spindulių? Rinkitės FOREST BLACK, kurios subtilus rūgštumas, pasak kavos žinovų, juntamas panašiai kaip saulės spindulio šiluma, prasibrovusi pro tankią lapiją – maloniai ir vos vos...


FOREST ALMOND FLAVOUR – riešutingoji

Tai dar vienas kvietimas gurkšnoti kavą tarsi miške. Arba... ragauti ....mišką kavoje. Tik šįkart miškas – labai riešutingas. Kompleksinės riešutų natos būdingos išskirtinai kokybiškai kavai, o FOREST ALMOND FLAVOUR arabika turi dar ir grūdų charakterį.

Dovanokite šį malonumą sau ir ypač tiems, kurie neabejingi migdolams, vanilei ir švelnioms vaisių natoms. Sodrus, švelnus, bet ir intensyvus malonumas.


FOREST FRUIT FLAVOUR – prisirpusių uogų vilionės

Kavamedžių žydėjimas praneša apie beprasidedantį kavos uogų brendimą. Vos per kelis mėnesius tamsiai žalios spalvos medžiai apsilipa ryškiai raudonos spalvos sunokusių uogų taškeliais. Ir tai primena miško uogų lašeliais nusagstytą samanų paklotę per patį vasaros epogėjų.

FOREST FRUIT FLAVOUR padovanos saulės sušildytų skonių ir spalvų pilnos vasaros jausmą. Ši švelni ir sodri aromatinė kava gundo sultingais uogų ir saldžių grūdų aromatais, kurie žadina svajones apie pyragus, pilnus ką tik pririnktų prisirpusių uogų... Nusiteikite šventiškai!


 

Kavos kokteilis „Miško Spritz“


Kavos kokteiliui pagaminti reikia:

  • Forest Fruit Flavor kavos kapsulės

  • 4 ledo kubelių (kiekvienas 30 g)

  • 10 ml cukranendrių sirupo

  • 1 lauro lapelio

  • 120 ml gazuoto vandens

  • 2 citrinžolės lapelių

  • Miško uogų papuošimui

  1. Sumaišykite 3 g šviežios citrinžolės su 40 ml Forest Fruit Flavour espreso. Leiskite viskam susimaišyti, palaikykite apie 3 min.

  2. Į kokteilių stiklinę įdėkite 4 ledo kubelius, įpilkite 10 ml cukranendrių sirupo, 120 ml gazuoto vandens, atsargiai, švelniai išmaišykite ir įdėkite lauro lapelį.

  3. Per baro sietelį supilkite kavą į stiklinę su ledo kubeliais.

  4. Uogas suverite ant serviravimo pagaliuko. Dekoruokite stiklinę uogų iešmeliais ir šviežiais citrinžolių lapeliais.

 


Siekdama išsaugoti šiuos unikalius kavos skonius, „Nespresso“ ėmėsi veiksmų, kad būtų apsaugoti, t. y. neiškirsti, 10 milijonų Amazonės atogrąžų miškuose augančių medžių. Ryškus ir šventinis FESTIVE linijos kapsulių dizainas, kurį įkvėpta gimtųjų atogrąžų miškų sukūrė Kolumbijos mados dizainerė ir aplinkosaugos šalininkė Johanna Ortiz taip pat pabrėžia gamtos ir medžių reikšmę viskam, ką turime ir kuo mėgaujamės.


NESPRESSO kavas, aksesuarus bei kavos aparatus rasite čia: www.nespresso.lt arba NESPRESSO butikuose PC „G9“ bei PLC „Panorama“ Vilniuje.


Skanios kavos!