Dieviškai skanu: makaronų salotos su migdolais ir mocarela


makaronai su migdolais, greita vakarienė, makaronų patiekalai, makaronų salotos, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm

Gaminimas 15 min

Virimas 10 min


Reikia:

  • 250 g makaronų penne arba sraigtelių

  • 10–12 vyšninių pomidorų

  • 100 g mocarelos

  • 100 g migdolų

  • Sauja bazilikų lapelių (galite naudoti ir žalius, ir violetinius bazilikus)

  • 1 skiltelė česnako

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • Druskos

  • ½ citrinos sulčių


  1. Riešutus, česnakus, žalumynus (jeigu neturite šviežių bazilikų, tiks džiovinti) susmulkinkite trintuvu su aliejumi iki beveik vientisos masės. Supilkite citrinos sultis, įberkite druskos ir viską gerai sumaišykite.

  2. Makaronus išvirkite al dente.

  3. Jei naudojate įprasto dydžio mocarelą, supjaustykite ją kubeliais, bokončinio sūrio rutuliukus galite palikti nepjaustytus.

  4. Supjaustykite pomidorus.

  5. Šiltus makaronus sumaišykite su padažu, suberkite sūrį ir pomidorus.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg