top of page

Detektyvas Linas pristato: mėnesio desertas

Vasarį savo paltą kabinau Vilniaus restoranuose, picerijose, kavinėse, užeigose. Ten ieškojau pannacotta“ deserto, kuris leistų pajusti galbūt nepatirtą ar vadinamąjį penktąjį“ skonį. Paslėpęs akis po skrybėle, laukiau stebuklo, kurį lėkštės pavidalu man atneštų padavėjas. Deja, ieškodamas klasika alsuojančio „pannacotta“, dažnai išgirsdavau klausimą: „Ko tokio?“. Galiausiai, aplankęs dešimtį restoranų, išsirinkau tris desertus, kuriuos mielai priglausčiau po savo palto skvernu ir saugočiau karčiausiai dienai gyvenime. Siūlau apsilankyti visur ir įvertinti patiems.

Mano vertinimo kriterijai:

  1. Aptarnavimas

  2. Išvaizda

  3. Skonis

  4. Kaina

  5. Laimės pojūtis suvalgius

Desertų „pannacotta“ Top 3:

IMG__4

„Osteria da luca“ braškinė „pannacotta“ su mėtomis (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


IMG_1_11

Restoranas „Kitchen“, „pannacotta“ su uogomis ir traškiais trupiniais (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


IMG_1_8

„Buo Giorno Taverna“, „pannacotta“ su šilauogėmis ir mėtomis (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


*Detektyvas ir toliau keliaus po tradicines ir netikėčiausias maisto vietas, ieškodamas geriausių patiekalų. Tad jeigu pamatysite detektyvą Liną, skubiai šluostykite dulkes nuo lentynų – jis draugiškas, tačiau vertina drąsiai ir kritiškai.

Kiti verti dėmesio desertai – galerijoje.

Naujausi įrašai

bottom of page