top of page

DESERTŲ DIENOS PROGA – DANGIŠKO GARDUMO SALDUMYNO RECEPTAS SU PIPIRAIS

Ar žinojote, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose spalio 14 dieną švenčiama Nacionalinė desertų diena? Ta proga garsi latvių kulinarinių knygų autorė dalinasi dieviško skonio ir ypač lengvai pagaminamu dangišku „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado deserto receptu.

Pipirai… desertui!

Lietvoje pirmą kartą Vilniuje viešinti žymiausia Latvijos maisto rašytoja, kulinarinių knygų autorė ir žurnalo redaktorė Signė Meiranė (lat. Signe Meirane) į Lietuvą atvyko kaip „Tellicherry“ pipirų ambasadorė. Kartu su kolega – šefu, „Tellicherry“ ambasadoriumi Lietuvoje Justinu Kapkvočiumi bei prieskonių ekspertu, „Santa Maria“ technologu Artūru Braslausku į susitikimą susirinkusius maisto tinklaraštininkus ir žurnalistus Signė pakvietė kartu gaminti vakarienę, kurios kiekvienas patiekalas, net desertas, gardinamas aromatu ir kokybe iš kitų veislių išsiskiriančiais „Tellicherry“ pipirais. Kad be pipirų neapsieisime gamindami mėsą ar žuvį – dar galėtume įsivaizduoti, bet, kad desertas be šio ingrediento būtų negardus, patikėti sunku, kol neparagauji meistrės specialiai ruošto  „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado deserto.

Dangiškas „Tellicherry“ ir baltojo šokolado desertas

Apie šį desertą Signė Meiranė sako: „Šis baltojo šokolado desertas yra įrodymas, kad du labai skirtingi skoniai gali būti derinami tarpusavyje, o gaunami rezultatai – nuostabūs. Šį desertą gaminau ne kartą ir iki šiol nei vienas jį ragavęs nepasakė, jog patiekalas nepatiko. Iš pradžių visi gan atsargūs – ragauja po nedidelį šaukštelį šio deserto, bet po to grįžta jo daugiau. Tam, kad šis desertas pavyktų, reikalingi trys dalykai – geri, sunokę mango vaisiai, kokybiškas baltas šokoladas ir „Tellicherry“ pipirai. Naudojant kitos veislės pipirus, gero rezultato pasiekti nepavyks.“

INGREDIENTAI:

200 g sunokusio, saldaus mango vaisiaus, nulupto, supjaustyto nedideliais kubeliais

1/2 vanilės ankšties sėklų

1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai sumaltų „Tellicherry“ pipirų

240 ml saldžios grietinėlės

180 g baltojo šokolado gabalėliais

300 g maskarponės sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje mango gabalėlius sumaišykite su vanile ir pipirais bei palikite kelioms valandos, mažiausiai – 30 min.

  2. Puode pašildykite grietinėlę iki pradedant jai burbuliuoti. Sudėkite šokoladą ir leiskite tirpti apie 1 min. Po to pamaišykite, kad masė taptų vientisa ir įdėkite į šaldytuvą atvėsti.

  3. Sudėkite maskarponės sūrį į dubenį, plakite, kad jis taptų minkštesnis. Sudėkite balto šokolado kremą ir išmaišykite iki vientisos masės. Patiekite maskarponę su kremu viename dideliame arba keturiuose mažesniuose indeliuose su ant viršaus subertais mango vaisiaus gabalėliais.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page