Daržovių pyragas su trumais (Receptas)

Pabodo kasdienis meniu? Paįvairinkite jį labai greitai ir lengvai. Iškepkite trumais gardintą daržovių pyragą su trapios tešlos kepure. Nesudėtingas, bet įkvepiantis receptas.


Daržovių pyragas su trumais, vmg receptas
VMG nuotr.

Tešlai:

  • 125 g VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 250 g miltų

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • 1 batato

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šakelės rozmarino

  • ¼ mėlynojo kopūsto

  • 2 pomidorų

  • 1 brokolio

  • 1 poro

  • Žiupsnelio DALBOSCO baltųjų trumų pagardo milteliais

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“, miltus, druską ir kiaušinį sutrinkite elektriniu trintuvu iki trupinių masės. Išminkykite tešlą ir iškočiokite apskritimą.

  2. Kepimui orkaitėje tinkančiame puode su įkaitintu aliejumi apkepkite pjaustytą svogūną, morką, batatą, česnaką, rozmarino šakelę, įberkite druskos, sudėkite mėlynąjį kopūstą ir išmaišykite. Kepkite tol, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes. Tada dėkite pjaustytus pomidorus, brokolį ir porą. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais, įberkite DALBOSCO baltųjų trumų pagardo miltelių.

  3. Ant puodo viršaus užklokite tešlos sluoksnį, išsikišusius kraštus nuspauskite. Tešlą pabadykite peiliu. Kepkite iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Video receptas:

Skanaus!