top of page

Burokėlių ir ožkų sūrio tartaletės pagal Alfą (Receptas)


tartaletė su burokėliais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Tartaletei pagaminti reikia:

  • 2 raudonųjų svogūnų

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 šaukšto sviesto

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos

  • 400 g virtų burokėlių

  • 150 g ožkų sūrio (galite keisti fermentiniu)

  • 4 kiaušinių + 1 plakiniui

  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje su sviestu ir cukrumi, kol gražiai karamelizuosis. Įberkite druskos, pipirų ir leiskite atvėsti.

  2. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais ir išklokite nedidelėse tartalečių formelėse, arba galite naudoti 1 didelę pyrago formą, išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu.

  3. Maisto smulkintuvu sutrinkite burokėlius, ožkų sūrį ir atvėsusius karamelizuotus svogūnus. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, džiovintais čiobreliais, pipirais ir gerai išplakite.

  4. Įdarą supilkite į paruoštas tešlos formeles. Tešlos kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page