Tartaletei pagaminti reikia:
2 raudonųjų svogūnų
1 šaukšto cukraus
1 šaukšto sviesto
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
400 g virtų burokėlių
150 g ožkų sūrio (galite keisti fermentiniu)
4 kiaušinių + 1 plakiniui
žiupsnelio džiovintų čiobrelių
druskos, juodųjų pipirų
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje su sviestu ir cukrumi, kol gražiai karamelizuosis. Įberkite druskos, pipirų ir leiskite atvėsti.
Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais ir išklokite nedidelėse tartalečių formelėse, arba galite naudoti 1 didelę pyrago formą, išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu.
Maisto smulkintuvu sutrinkite burokėlius, ožkų sūrį ir atvėsusius karamelizuotus svogūnus. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, džiovintais čiobreliais, pipirais ir gerai išplakite.
Įdarą supilkite į paruoštas tešlos formeles. Tešlos kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Gardžių atradimų.