
4 asm.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Reikia:
700 g šviežių ančiukų petukų
500 g svogūnų
30 g džiovintų grybų miltelių
2 virti burokėliai
2 šaukšteliai rudojo cukraus
Aliejaus kepti
Druskos
1 šaukštelis kmynų
1 citrinos sultys
2–3 šakelės čiobrelio
1. Šviežius ančiukų petukus užpilkite vandeniu ir išvirkite. 2. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, sumaišykite su 1 šaukšteliu cukraus ir kepkite, nustatę mažą kaitrą, kol svogūnų tūris sumažės dvigubai, o jie patys taps gražios gintarinės spalvos ir permatomi. 3. Į sultinį sudėkite svogūnus, suberkite grybų miltelius, kmynus, pavirkite 10 min. Pabaigoje burokėlius supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite juos į sriubą. Pagardinkite citrinos sultimis, įdėkite čiobrelio ir pavirkite 5–7 min.