6 asm.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Reikia:
250 g miltų
125 g šalto sviesto
2 šaukštai ledinio vandens
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
400 g šaldytų špinatų
1 vidutinio dydžio svogūnas
30 g sviesto
Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
5 kiaušiniai
Rupios akmens druskos SANTA MARIA
1. Sumaišykite miltus, rupią akmens druską SANTA MARIA, cukrų ir džiovintus čiobrelius. Šaltą sviestą sutarkuokite tiesiai į miltus ir pirštais sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Tą patį galima padaryti taip pat ir su virtuviniu kombainu.
2. Supilkite vandenį ir greitai užminkykite tešlą. Suformuokite diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir mažiausiai pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
3. Svogūnus smulkiai supjaustykite, ištirpinkite sviestą, pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi. Sudėkite špinatus, įpilkite truputį vandens ir patroškinkite.
4. Paruoškite 26 cm skersmens formą atviriems pyragams.
5. Iškočiokite tešlą 0,7 cm storio lakštu ir išklokite juo kepimo formą. Subadykite tešlą šakute. Kepkite pagrindą 15 min.
6. Ant pakepto pagrindo sukrėskite špinatus, juose padarykite duobutes, į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Kepkite dar 20 min.