BORGES aliejus: bestselerius patikrina laikas

Smagu eksperimentuoti virtuvėje, rasti skonius ir derinius, kurie vis dar stebina, tačiau prieš svarbiausius pietus ir vakarienes dažniausiai traukiame ranka rašytą receptų knygą, kurioje – firminis močiutės kepsnys, skaniausios mamos salotos ir kiti ne vieną dešimtmetį skonio egzaminą aukščiausiais balais išlaikę receptai.


Tikėtina, kad tuose gyvenimo egzaminus išlaikiusiuose receptuose rasite ir „Borges“ vardą.


BORGES ALIEJUS

„Borges“ prekės ženklo, reprezentuojančio kokybišką ispanišką alyvuogių aliejų ir riešutus, istorija prasidėjo seniai - prieš 125 metus, kai 1896-aisiais du ispanai – vyras Antoni Point ir moteris Dolores Creus apsigyveno Tarregoje ir ėmėsi riešutų bei alyvuogių – gėrybių, kurioms turtingas regiono dirvožemis garantavo išskirtinę kokybę – verslo. Vėliau šeimos verslo vairą perėmė poros sūnūs, anūkai, proanūkiai ir t.t. – šiandien „Borges“ prekės ženklo produktai yra bestseleriai 96 pasaulio šalyse 5 žemynuose.


Viduržemio regiono mitybos ambasadorius

Iš aukščiausios kokybės alyvuogių spaudžiamas natūralus, be pridėtinių skoniklių ir kvapiklių aliejus gali būti drąsiai vadinamas vienos sveikiausių pasaulyje – Viduržemio regiono dietos - simboliu. Viduržemio regiono gyventojai alyvuogių aliejumi kasdien gardina šviežias salotas, žuvį, mėsą, kruopų patiekalus, duoneles ir net desertus. Daugybe tyrimų įrodyta, kad ši dieta naudinga sveikatai, ypač širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai.

Taip pat įrodyta, kad alyvuogių aliejaus sudėtyje esanti oleino rūgštis padidina gerojo cholesterolio kiekį pernešdama blogąjį cholesterolį, nusėdusį arterijose, į kepenis, iš kurių jis pašalinamas – dėl šios priežasties sumažėja arterijų trombozės ir širdies priepuolių rizika. Alyvuogių aliejus yra turtingas ir antioksidantų, kurie padeda šalinti laisvuosius radikalus, kitaip tariant, teršalus, iš organizmo ir stiprina ląstelių membraną.


borges aliejus

Mažos, bet svarbios smulkmenos

Daugiau nei šimtą metų „Borges“ rūpinasi alyvuogių, iš kurių spaudžiamas aliejus, kokybe – kaip ją palaikyti, išsaugoti, gerinti. Kai ši, pirminė, grandis patikimai veikia, galima pasirūpinti kitomis – iš pažiūros smulkmenomis, tačiau praktikoje – labai svarbiomis ir įkvepiančiomis. Tradicijas puoselėjanti, bet tuo pačiu ir inovacijomis besidominti, jas nuolat diegianti kompanija pabrėžia, kad jų tikslas – viršyti klientų ir vartotojų lūkesčius. Pavyzdžiui, ar kada pagalvojote apie... aliejus butelio kamštelį? Apie tai, patogus jis pilti aliejų ar galėtų būti geriau? „Borges“ pagalvojo. Ir sukūrė unikalų „Duo cap“, t. y. dvipusį kamštelį: pasukus butelį viena puse – aliejus teka lėčiau, todėl patogu gardinti salotas, pasukus kita – greičiau, todėl labiau tinka, kai pilate aliejų kepimui ir pan.

Smulkmena, kone nepastebimas gestas, tačiau kiek tame patogumo ir ... tausumo, nes padeda kontroliuoti pilamo aliejaus kiekį!


Geriausi deriniai

Kaip ir su kuo „valgyti“ aliejų – skonio reikalas. Specialistai pastebi, kad kokybiškas alyvuogių aliejus nėra aliejus skirtas gruzdinti bulvytes - tai maisto skonį paryškinantis ingredientas. Tiesa ir tai, kad geras alyvuogių aliejus tinka ir salotas gardinti, ir kepti (nes yra atspariausias aukštai temperatūrai), ir odą palepinti.

Visgi tam tikros taisyklės yra ir visai žavu yra jas išmanyti ir laikytis. Itin švelnaus skonio alyvuogių aliejus, pavyzdžiui, „Borges Extra Light“ neužgožia pagaminto maisto skonio, o tiesiog jį praturtina geriausiomis aliejaus savybėmis. Labai tinka baltai žuviai, majonezui gaminti, vištienai, daržovėms ar desertams gardinti. Intensyvesni aliejai, pavyzdžiui, „Extra virgin olive oil“ labiau rekomenduojami prie riebesnės žuvies, tinka daržovėms, tokioms kaip brokoliai, salotoms ir mėsai gardinti.




Gardžių atradimų!