Beveik pyragas: duona su datulėmis ir abrikosais (Receptas)

Vienas populiariausių pasaulyje duonos pyragų yra bananų duona. Skoniu, sodrumu jai tikrai nenusileidžia namuose kepta duona su datulėmis ir abrikosais.

duona su datulėmis  ir abrikosais, receptas
VMG nuotr.

Duonai su datulėmis ir abrikosais iškepti reikia:

  • 500 g kvietinių visadalių grūdų miltų

  • 40 g sviesto

  • 1 šaukštelio druskos

  • 11 g sausų mielių

  • 2 šaukštų tamsaus cukraus sirupo

  • 1 stiklinės šilto vandens

  • 1 saujos džiovintų datulių

  • 1 saujos džiovintų abrikosų

1. Sumaišykite miltus, druską, mieles ir smulkintus džiovintus vaisius.

2. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukraus sirupą. Supilkite į miltus kartu su tirpintu sviestu. Užminkykite tešlą.

3. Tešlą uždenkite audeklu ir pastatykite šiltai pakilti apie 1 val.

4. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio duoneles (tam galite panaudoti įvairias formas). Palikite pakilti apie 30 min.

5. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min.


Skanaus!



Naujausi įrašai