Cinamonu ir kardamonais namai gali kvepėti ir vidurvasarį. Kol valgome daug šviežutėlių uogų, bananai verkia kamputyje ir sunoksta net nepastebėti. Neišmeskite net pernokusių: verčiau pagaminkite trupiniuotį su bananais (ir patiekite su ledais, visi alps iš malonumo!) arba bananų sluoksniuotį.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagramo profilyje čia.
2–4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Bananų pyragui arba sluoksniuočiui pagaminti reikia:
200 g NATURLI BLOCK ekologiškų tepiųjų riebalų (+1 šaukšto formai patepti)
1 šaukšto DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio plius“
Žiupsnelio malto kardamono
Žiupsnelio malto cinamono
1 šaukšto kvietinių miltų
2–3 vidutinių bananų
20 g PERGALĖ pieniško šokolado
½ citrinos sulčių
DANSUKKER cukraus miltelių desertui apibarstyti
100 g vanilinių ledų
Keleto mėtų lapelių desertui papuošti
330 g DOBILAS ekologiško jogurto su bananais
Į dubenį sudėkite NATURLI BLOCK ekologiškus tepiuosius riebalus, berkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio plius“, kardamoną, cinamoną ir miltus.
Lengvais pirštų judesiais viską maišykite, kol sviestas ištirps ir suformuosite trupinius.
Bananus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą.
Smulkiai patarkuokite PERGALĖ pieniško šokolado, sudėkite trupinius ir įspauskite citrinos sulčių.
Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 30 minučių, kol pyrago viršus gražiai apskrus.
Bananų pyragą patiekite su ledais, apibarstykite DANSUKKER cukraus milteliais ir puoškite mėtų lapeliais.
TRANSFORMACIJA
Į stiklinę dėkite sluoksnį bananų pyrago, pilkite DOBILAS ekologišką jogurtą su bananais, dėkite kitą sluoksnį pyrago ir stiklinės viršų užpildykite likusiu jogurtu su bananais.
Papuoškite mėtų lapeliais.
Gardžių atradimų.
Comments