2 asm.
Baba ganoush pagaminti reikia:
1 baklažano
2 morkų
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
1 citrinos
1 šaukšto „Tahini“ pastos
1 saujos petražolių
½ šaukštelio maltų kumino sėklų
½ šaukštelio DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
2–3 morkų (patiekti)
1 saujos granatų sėklų
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Bazilikų lapelių (papuošti)
Baklažanus ir valytas morkas perpjaukite pusiau, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 35–45 min.
Iškepusiems baklažanams išimkite minkštimą. Į virtuvinį trintuvą dėkite jų minkštimą, keptas morkas, česnakus, druską, pipirus, „Tahini“ pastą, petražoles, kuminą, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, pilkite alyvuogių aliejų, įspauskite citrinos sulčių ir trinkite iki vientisos konsistencijos.
Patiekite su šviežiomis morkų lazdelėmis ir granatų sėklomis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite bazilikų lapeliais.
Gardžių atradimų.