top of page

Aštuoni jaunieji Lietuvos virėjai rungsis tarpusavyje

Šiandien Vilniuje, prekybos centre „Ozas“, vyks Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatas, kuriame dėl geriausiojo titulo varžysis aštuoni kandidatai iš Vilniaus, Kauno ir Palangos. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) organizuojamų rinkimų finalui jame dalyvausiantieji ruošiasi nuo praėjusių metų spalio mėnesio, o likus dienai iki kovos čempionato ringe jie prisistatė žurnalistams – specialiai jiems gamino ir patiekė vieno kąsnio užkandžius.

„Jaunųjų virėjų čempionatai populiarūs visame pasaulyje ir tampa gražia tradicija Lietuvoje – šiemet čempionatas organizuojamas jau penktą kartą. Per šiuos penkerius metus žymiai išaugo pasiryžusių išbandyti jėgas skaičius. Jei pirmaisiais metais vos suradome norinčių dalyvauti, šiemet į finalą pateko tik pusė visų kandidatų“, – sako čempionato iniciatorė, virtuvės šefė Aldona Gečienė.

Egidijus Pupelis, gastrobaras „Distilerija“ _ restoranas „U“, Vilnius_gamyba II

Egidijus Pupelis, gastrobaras „Distilerija“ (organizatorių nuotr.)


Vis tik, gastronomijos primadona tituluojamos moters teigimu, lietuviai virėjai vangiai naudojasi jiems suteikiamomis galimybėmis stiprinti savo profesinius įgūdžius bei didinti žinių bagažą.

„Čempionatas – tai pirmiausia labai vertinga pamoka, proga tobulėti. Tuo metu lietuviai bijo būti neįvertinti, suklysti, tačiau tik turintis ryžto, užsidegimo, noro sužinoti kažką naujo ir nenuleisti rankų, kai nepasiseka, profesionalioje virtuvėje dirbantis jaunuolis gali kažko pasiekti“, – teigia A. Gečienė.

Ne vienu Lietuvos ir tarptautiniu apdovanojimu įvertinta šefė pastebi, kad per penkerius metus ženkliai išaugo darbu profesionalioje virtuvėje besidominčių vaikinų skaičius – jų žymiai daugiau nei merginų mokosi šio amato, taip pat ryžtasi parodyti savo sugebėjimus konkursuose, varžybose. Šeštadienį sostinėje vyksiančiame čempionate dėl geriausiojo titulo taip pat varžysis šeši vaikinai ir dvi merginos.

Visi Lietuvos jaunojo virėjo čempionato dalyviai gamins du savo sukurtus patiekalus – karštąjį, kuriame privalomas ingredientas – brandinta jautienos nugarinė ir ropė, bei desertą su apelsinų tyre, juoduoju šokoladu ir ruduoju cukrumi. Šiuos patiekalus ragaus, jų skonines savybes, išvaizdą ir darnumą vertins profesionalūs virtuvės meistrai: virtuvės šefės Aldona Gečienė ir Janina Galubavičienė, konditerijos meistrė Rūta Šiušienė bei nepriklausomos Lietuvos restoranų pradininkas Arūnas Oželis. Techninis teisėjas – virtuvės šefas Stanislav Kizenevič.

Konkurso metu prekybos ir pramogų cente „Ozas“ Lietuvos virėjų nacionalinė komanda, besiruošianti dalyvauti pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics“ Erfurte, pristatys nacionalinės rungties „namų darbų“ parodomąjį stalą. Taip pat trečiame prekybos centro aukšte vyks konditerių pasirodymas „Konditeriai, įkvėpti mados!“.

Vieta ir laikas. Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatas prasidės šiandien 10 val. ir truks iki 19 val., kai bus paskelbtas 2016 m. geriausias Lietuvos jaunasis virėjas ir kitų prizinių vietų laimėtojai. Visa renginio programa skelbiama www.lrvvk.lt

Naujausi įrašai

bottom of page