top of page

Austrės, paruoštos keturiais būdais (Alfo receptas)


kaip paruošti austres_Alfo receptas
VMG nuotr.

12-16 austrių


Nr. 1

  • 50 g mangų

  • 1/2 aitriosios paprikos

  • 40 g alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštelių citrinos sulčių


Nr.2

  • 1 šaukštelio pjaustyto imbiero

  • 1/4 aitriosios paprikos

  • 1/2 svogūnėlio

  • 3 šaukštų wakame jūros žolių

  • 1/2 citrinos

  • 2 šaukštų upėtakio ikrų


Nr.3

  • 1/2 agurko

  • Žiupsnelio cukraus

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • Keleto česnakų laiškų

  • 3/4 aitriųjų paprikų

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 3/4 citrinos

  • Žiupsnelio druskos


Nr.4

  • 1 obuolio

  • 1 citrinos

  • 1 pakelio žaliosios arbatos

  • 1 saujos kalendrų

  • Žiupsnelio druskos


  1. Mangus, aitriąsias paprikas, alyvuoges susmulkinkite ir sumaišykite su 3 šaukštais alyvuogių aliejaus ir 2 šaukšteliais citrinos sulčių.

  2. Smulkintus imbierus, aitriąsias paprikas, svogūnėlį, wakame jūros žoles, sumaišykite su citrinos žievele ir citrinos sultimis. Patiekdami uždėkite upėtakio ikrus.

  3. Agurkus nuvalykite ir supjaustykite kubeliais, berkite druską, cukrų, pilkite baltojo vyno acto ir palaikykite uždengę 2 val. Česnakų laiškus, aitriąsias paprikas susmulkinkite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis bei sūdytais agurkais.

  4. Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais, pasūdykite, išmirkykite citrinos sultyse ir žaliojoje arbatoje, patiekite su kalendromis.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page