12-16 austrių
Nr. 1
50 g mangų
1/2 aitriosios paprikos
40 g alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių citrinos sulčių
Nr.2
1 šaukštelio pjaustyto imbiero
1/4 aitriosios paprikos
1/2 svogūnėlio
3 šaukštų wakame jūros žolių
1/2 citrinos
2 šaukštų upėtakio ikrų
Nr.3
1/2 agurko
Žiupsnelio cukraus
1 šaukšto baltojo vyno acto
Keleto česnakų laiškų
3/4 aitriųjų paprikų
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
3/4 citrinos
Žiupsnelio druskos
Nr.4
1 obuolio
1 citrinos
1 pakelio žaliosios arbatos
1 saujos kalendrų
Žiupsnelio druskos
Mangus, aitriąsias paprikas, alyvuoges susmulkinkite ir sumaišykite su 3 šaukštais alyvuogių aliejaus ir 2 šaukšteliais citrinos sulčių.
Smulkintus imbierus, aitriąsias paprikas, svogūnėlį, wakame jūros žoles, sumaišykite su citrinos žievele ir citrinos sultimis. Patiekdami uždėkite upėtakio ikrus.
Agurkus nuvalykite ir supjaustykite kubeliais, berkite druską, cukrų, pilkite baltojo vyno acto ir palaikykite uždengę 2 val. Česnakų laiškus, aitriąsias paprikas susmulkinkite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis bei sūdytais agurkais.
Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais, pasūdykite, išmirkykite citrinos sultyse ir žaliojoje arbatoje, patiekite su kalendromis.
Gardžių atradimų.
Comments