top of page

Atpalaiduojantys! Savaitgalio renginiai

Ketvirtadienis, gegužės 19 d.

1. Vasara turi skonį. Alus.

„Sweet Root“ viešės Linas ir Gediminas iš „Sakiškių alaus“. Bus kalbama apie apyniuotą gėrimą, pakrikštytą alaus vardu, apie tai, kaip jis gimsta, kodėl verdamas toks, o ne kitoks, ir koks alus yra smagiausias vasarą. Klausysitės alaus ir ragausite jo kartu su restorano virtuvės ruoštais kąsniais.

Vieta. „Sweet Root“, Užupio g. 22,Vilnius. Laikas. 18 val. Kaina. 15 Eur.

Daugiau ČIA.

Penktadienis, gegužės 20 d. 1. „Open Kitchen Vilnius“.

Po sėkmingo sezono starto antrojo penktadienio programoje – net 26 dalyviai. Restoranai: „LocalT“, „Alkanas Briedis“, „Vijokliai“, „Jurgis ir Drakonas“, „Borsch“, „Gyvas Baras“, „Boom! Burgers“, „VaThaiTau“, „PastaPasta“, „Karvė ir Viščiukas“, „Yucatan“, „Krido Bistro“, „TJ juice bar“, „Aula“, „Maghrib“.

Maisto vagonėliai: „Juokiasi Puodas“, „Black Mamba“, „City Chef“, „Poffertjes“, „Pizza Verde“, „Donut Hub“, „Peligroso“, „Sweet Morello“, „Trick Truck Food Magic“, „Vaflis.lt“, „Awokado Noodle Bar“.

Vieta. Tymo turgus, Aukštaičių g./Maironio g.,Vilnius. Laikas. 11:30 val. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau ČIA.

2. Džindžilin! „Gin&Tonic“ terasos atidarymas.

Penktadienį viskas atleidžiama! Todėl ir „Tapas“ penktadienį skuba atleisti būsimas nuodėmes ir paleisti iš butelių į laisvę visus padykusius džinus, kad šie užkurtų tikrą ispanišką „Gin&Tonic“ fiestą naujajame gastrobare!

Meniu: „Naranjas al Vino Tinto“ / Girti Apelsinai, „Bao con Lechón“ / Papilvės Sumuštinis, „Martini Arenque“ / Skumbrės Martinis (neplaktas, maišytas), „Mousse de Lichi“ / Litiniai Putėsiai.

Gėrimai: „Gin and Tonic“, „Cucumber Sweet and Sour“, „Pomegranate Ginjito“, „Strawberry and Burnt Pine“.

Vieta. „Tapas“, J. Basanavičiaus g. 15,Vilnius. Laikas. 18 val. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau ČIA.

Šeštadienis, gegužės 21 d.

1. Šparagų (smidrų) festivalis.

Jau antrus metus iš eilės rengiamas festivalis jo didenybei šparagui (= smidrui). Kodėl jam suteiktas didenybės titulas? Ogi dėl to, kad šparagai buvo laikomi aristokratų ir karalių delikatesu. Dėl įmantraus skonio Vakarų Europoje tai yra viena brangiausių ir labiausiai vertinamų daržovių.

Viso festivalio metu veiks ūkininkų turgelis, dalyvaus Lietuvos smidrų augintojai, veiks smidrų plantacijų įrengimo konsultavimo biuras mėgėjams ir profesionalams, o Jurgis Didžiulis su savo komanda tikro garso muzika džiugins visų jūsų širdis!

Vieta. Tymo turgus, Aukštaičių g./Maironio g., Vilnius. Laikas. 10 val. Kaina. Nemokamai.

Daugiau ČIA.

2. Belgiški vafliai – sezonas atidarytas

Mūsų šalį įsimylėjęs užsienietis, pravarde Šefkė, Lietuvoje ilgėjosi tik vieno dalyko – savo mamos vaflių. Vieną dieną jų iškepė savo draugams. Šeštadienį šie skanėstai bus siūlomi ir jums. Esate kviečiami į pirmąją Šefkės mamos vaflių degustaciją, kur belgiški skanėstai bus kepami pagal autentišką receptą, bet su fantazija. Likeryje mirkytos razinos, imbiero cukatai, ledai, karštas šokoladas… Ir tai – tikrai dar ne visos staigmenos, kurios laukia jūsų vafliuose ir šalia jų.

Vieta. „Crooked Nose & Coffee Stories“, Šaltinių g. 20-17, Vilnius. Laikas. 10 val. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau ČIA.

3. Piknikas dvare #2.

Piknikas Trakų Vokės dvaro sodyboje yra kartojamas! Nepamirškite pledų, maisto ir žaidimų. Grilių zona ir muzikiniu fonu bus pasirūpinta.

Vieta. Trakų Vokės dvaro sodyba, Žalioji a. 2A, Vilnius. Laikas. 10 val. Kaina. Nemokamai.

Daugiau ČIA.

4. Tradicinio šakočio kepimas Užupyje!

„Užupynė“ siūlo unikalią galimybę artimiau susipažinti su jos karaliumi šakočiu ir jo gamybos paslaptimis! Pamatykite, užuoskite ir paragaukite dar šilto gurmaniško gardėsio. Visa tai galėsite padaryti jau šį šeštadienį ir sekmadienį 12:00–15:00 val.

Vieta. „Užupynė“, Baltasis skg. 9, Vilnius. Laikas. 12 val. Kaina. Nemokamai.

Daugiau ČIA.

5. „Sabado con Paella y Sangría“!

Koks šeštadienis be šiltų draugų šūksnių, net didžiausią niurzgą prajuokinančių kalbų ir tinkamo maisto bei gėrimų?!

Meniu: „Paella de Marisco“ / „Paella“ su jūros gėrybėmis, „Paella de Pato Confitado“ / „Paella“ su antiena „confit“, raudonuoju vynu ir „Daikon“ ridiku.

Ir, be abejo, pagal autentišką receptą paruošta „Sangría“!

Vieta. „Tapas“, J. Basanavičiaus g. 15,Vilnius. Laikas. 19 val. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau ČIA.

Nuotrauka “iittala”, ginalasinterjeras.lt

Naujausi įrašai

bottom of page