top of page

Antroji VMG diena „Adventur 2017“ parodoje: silkių šou sužavėjo net vaikus

Šeštadienis „Adventur 2017“ parodoje VMG komandai buvo išties aktyvus. Kartu su Turizmo departamento kolektyvu jų stende Alfas Ivanauskas gamino silkių tema, demonstravo, kaip lengvai ir greitai pradžiuginti šeimą lengvais patiekalais, ir kartu su kolegomis organizavo konkursus. Vis dar besidžiaugdamas knygos „99 Places of Taste in the Baltics“ laimėjimu nominacijoje „Lietuvos metų turizmo iniciatyva“, rengiamų konkursų nugalėtojams Alfas padovanojo būtent šią knygą.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Pirmasis kulinarinis triukas, kurį pademonstravo Alfas, buvo mūsų skaitytojų mylima silkė su persimonais. Alfas šiai silkei pridėjo dar vieną žavų akcentą: kartu su persimonais pakepino ir baklažaną, taip patiekalui suteikdamas dar unikalesnę spalvą ir skonį. Parodos lankytojams paragavus ir puikiai įvertinus patiekalą, vyko medaus degustacija. Dvi komandos žaidė lygiosiomis, kol galiausiai viena jų laimėjo vos vieno taško persvara.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Antrasis triukas, irgi su silke, patiko net vaikams, kurie iki šiol silkės nemėgo! Šio patiekalo receptas per daug paprastas, kad neišbandytumėte jo patys.

BRUSKETOS SU SILKE IR KOPŪSTAIS

Jums reikės: silkės, pusės kopūsto, vieno didesnio svogūno, čiabatos duonos, 2 šaukštų balzaminio acto, 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių, 2 šaukštų medaus, šaukšto citrinos sulčių ir tarkuotos citrinos žievelės.

1. Kopūstus supjaustykite. Nesmulkinkite, pjaustykite kaip sriubai. Svogūną taip pat supjaustykite. Viską pakepinkite aliejuje ir patroškinkite apie 20 min. 2. Likus 5 min. iki troškinimo pabaigos, apšlakstykite kopūstus dviem šaukštais balzaminio acto ir pabaikite troškinti. Nukelkite viską nuo ugnies ir leiskite atvėsti. 3. Čiabatą supjaustykite dviejų pirštų storio riekėmis ir iš abiejų pusių pakepkite orkaitėje. Kol duona kepa, gabalėliais supjaustykite silkę. 4. Pasiruoškite padažą: sumaišykite grūdėtąsias garstyčias, medų ir citrinos sultis. 5. Ant apkeptos duonos dėkite porą šaukštų kopūstų, kelis silkės gabalėlius, viską apšlakstykite padažu ir pabarstykite tarkuota citrinos žievele.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Primename, kad VMG galite sutikti „Litexpo“ parodų rūmuose, 3 salėje, Turizmo departamento stende.

Sekmadienį (sausio 22 d.) 14 val. ir 16 val. Alfas gamins burokėlių tema.

Visą nuotraukų albumą rasite VMGonline.lt „Facebook“ paskyroje.

Naujausi įrašai

bottom of page