Lietinių fiesta! Yra daug paslapčių, kad lietiniai blyneliai iškeptų skanūs, purūs, ploni ir lankstūs, jomis Alfas dalinasi laidoje #AlfoVila. Tačiau iškepti blynelius yra tik pusė darbo. Kita pusė – gardus įdaras! Kviečiame išbandyti nesaldų, gal net kiek netikėtą kopūstų ir sūrio įdarą, o taip pat įdarą, pagamintą iš varškės, kriaušių ir bananų.
Dėkite įdarą ant blynelių, suvyniokite ir mėgaukitės. Gali būti, kad šie skirtingų skonių blyneliai taps gardžia šeimos pusryčių ar vakarienių tradicija.

Laidą AlfoVila žiūrėkite čia.
JUMS TURĖTŲ PATIKTI:
Lietinių tešlai pagaminti reikia:
1 kiaušinio
1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
100 g miltų
250 ml pieno
250 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
1 šaukšto aguonų
2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Kiaušinį, druską ir DANSUKKER šviesųjį sirupą išplakite su šluotele. Maišant po truputį berkite
miltus. Tešla turėtų būti tiršta.
2. Į tešlą pilkite pieno, išmaišykite, tada pilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens ir vėl
maišykite. Taip kartokite tol, kol tešla bus Jums norimo tirštumo. Įmaišykite aguonų. Tešlą
palaikykite 10 min., kad miltai pabrinktų.
3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, šiek tiek jo įpilkite ir į
tešlą, kad blynai nedegtų, išmaišykite.
4. Popieriniu rankšluosčiu paskirstykite aliejų keptuvėje ir samčio pagalba pilkite tešlą. Apkepkite blynelius iš abiejų pusių.
5. Ant blynelių dėkite Jūsų pasirinkto įdaro saldaus arba su kopūstais. Jei pasirinkote įdarą su
kopūstais taip pat dėkite rankomis plėšytos mocarelos. Šiek tiek įsukite įdarą blyneliu, kad
užsidengtų, tada užlenkite kraštus ir toliau sukite, kad blynelis pilnai uždengtų įdarą iš visų pusių ir jis neiškristų (kaip laidoje 37:20 min. rodo Alfas, žiūrėkite čia.
6. Įkaitinkite keptuvę, pilkite šiek tiek aliejaus ir apskrudinkite susuktus blynelius.
7. Blynelius su kopūstų įdaru galite patiekti kaip sušius. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite su
grietinės ir sojų padažu. Bananų ir kriaušių įdaro blynelius taip pat galite patiekti pjaustytus lyg
sušius, su grietinės ir granatų padažu.

Kopūstų ir sūrio įdarui pagaminti reikia:
300 g kopūsto
2 vidutinių morkų
1 vidutinio svogūno
2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
Žiupsnelio kmynų
Žiupsnelio KOTANYI kalendros
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
½ AJI džiovintų jūrų dumblių lapo
Žiupsnelio KOTANYI druskos
50 g buivolių pieno sūrio „Mozzarella di Bufala“ (dėti sukant lietinius)
1. Kopūstą supjaustykite juostelėmis (peiliu ar pjaustykle). Gerai patrinkite tarp rankų, kad
išsiskirtų sultys, taip reikės trumpiau juos troškinti.
2. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite.
3. Į keptuvę suberkite visas pjaustytas daržoves, pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus.
Viską kepinkite, berkite kmynų, KOTANYI druskos. Išmaišykite, berkite KOTANYI kalendros ir
troškinkite toliau.
4. Prieš baigiant troškintis, įpilkite KIKKOMAN sojų padažo ir išjunkite kaitrą. Viską išmaišykite.
Berkite KOTANYI juodųjų pipirų, išmaišykite.
5. Berkite rankomis smulkintą AJI džiovintų jūrų dumblių lapą, viską išmaišykite.

Varškės, kriaušių ir bananų įdarui pagaminti reikia:
1 banano
½ kriaušės
50 g DOBILO ekologiško varškės sūrio
⅓ citrinos žievelės
1 šaukšto granatų sėklų
Žiupsnelio KOTANYI cinamoninio cukraus
Žiupsnelio KOTANYI maltos vanilės
1. Bananą rankomis susmulkinkite gabaliukais, kriaušei išpjaukite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
2. Bananą ir rankomis sutrupintą DOBILO ekologišką varškės sūrį sumaišykite. Suberkite kriaušių gabaliukus, įtarkuokite citrinos žievelės, berkite granatų sėklų, KOTANYI cinamoninio cukraus ir maltos vanilės, viską išmaišykite.
Sojų ir grietinės padažui pagaminti reikia:
2–3 šaukštų grietinės
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
1. Grietinę sumaišykite su KIKKOMAN sojų padažu.
Granatų sėklų ir grietinės padažiui pagaminti reikia:
2–3 šaukštų grietinės
1 šaukšto granatų sėklų
Žiupsnelio aguonų
1. Į indelį dėkite grietinės, berkite granatų sėklų ir aguonų.
PATARIMAI:
1. Jei matote, kad tešla per tiršta, pilkite vandens ar pieno, o jei tešla per skysta, berkite miltų.
2. Lietinius galite patiekti paprastai arba supjaustytus kaip sušius, taip bus patogu mirkyti į padažą.
Skanaus.