top of page

ALFO VILA receptas: neatsivalgomi lietiniai su kopūstų, sūrio arba varškės, kriaušių, bananų įdaru

Lietinių fiesta! Yra daug paslapčių, kad lietiniai blyneliai iškeptų skanūs, purūs, ploni ir lankstūs, jomis Alfas dalinasi laidoje #AlfoVila. Tačiau iškepti blynelius yra tik pusė darbo. Kita pusė – gardus įdaras! Kviečiame išbandyti nesaldų, gal net kiek netikėtą kopūstų ir sūrio įdarą, o taip pat įdarą, pagamintą iš varškės, kriaušių ir bananų.

Dėkite įdarą ant blynelių, suvyniokite ir mėgaukitės. Gali būti, kad šie skirtingų skonių blyneliai taps gardžia šeimos pusryčių ar vakarienių tradicija.


Alfo Ivanausko receptai_lietiniai blyneliai_lietiniai blynai_lietinių blynų įdaras
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą AlfoVila žiūrėkite čia.


JUMS TURĖTŲ PATIKTI:


 

Lietinių tešlai pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 100 g miltų

  • 250 ml pieno

  • 250 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 1 šaukšto aguonų

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Kiaušinį, druską ir DANSUKKER šviesųjį sirupą išplakite su šluotele. Maišant po truputį berkite

miltus. Tešla turėtų būti tiršta.

2. Į tešlą pilkite pieno, išmaišykite, tada pilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens ir vėl

maišykite. Taip kartokite tol, kol tešla bus Jums norimo tirštumo. Įmaišykite aguonų. Tešlą

palaikykite 10 min., kad miltai pabrinktų.

3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, šiek tiek jo įpilkite ir į

tešlą, kad blynai nedegtų, išmaišykite.

4. Popieriniu rankšluosčiu paskirstykite aliejų keptuvėje ir samčio pagalba pilkite tešlą. Apkepkite blynelius iš abiejų pusių.

5. Ant blynelių dėkite Jūsų pasirinkto įdaro saldaus arba su kopūstais. Jei pasirinkote įdarą su

kopūstais taip pat dėkite rankomis plėšytos mocarelos. Šiek tiek įsukite įdarą blyneliu, kad

užsidengtų, tada užlenkite kraštus ir toliau sukite, kad blynelis pilnai uždengtų įdarą iš visų pusių ir jis neiškristų (kaip laidoje 37:20 min. rodo Alfas, žiūrėkite čia.

6. Įkaitinkite keptuvę, pilkite šiek tiek aliejaus ir apskrudinkite susuktus blynelius.

7. Blynelius su kopūstų įdaru galite patiekti kaip sušius. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite su

grietinės ir sojų padažu. Bananų ir kriaušių įdaro blynelius taip pat galite patiekti pjaustytus lyg

sušius, su grietinės ir granatų padažu.


 

lietiniai blyneliai su kopūstų įdaru_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Kopūstų ir sūrio įdarui pagaminti reikia:

  • 300 g kopūsto

  • 2 vidutinių morkų

  • 1 vidutinio svogūno

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio kmynų

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • ½ AJI džiovintų jūrų dumblių lapo

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 50 g buivolių pieno sūrio „Mozzarella di Bufala“ (dėti sukant lietinius)

1. Kopūstą supjaustykite juostelėmis (peiliu ar pjaustykle). Gerai patrinkite tarp rankų, kad

išsiskirtų sultys, taip reikės trumpiau juos troškinti.

2. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite.

3. Į keptuvę suberkite visas pjaustytas daržoves, pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus.

Viską kepinkite, berkite kmynų, KOTANYI druskos. Išmaišykite, berkite KOTANYI kalendros ir

troškinkite toliau.

4. Prieš baigiant troškintis, įpilkite KIKKOMAN sojų padažo ir išjunkite kaitrą. Viską išmaišykite.

Berkite KOTANYI juodųjų pipirų, išmaišykite.

5. Berkite rankomis smulkintą AJI džiovintų jūrų dumblių lapą, viską išmaišykite.


 

lietiniai blyneliai su varškės įdaru_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Varškės, kriaušių ir bananų įdarui pagaminti reikia:

  • 1 banano

  • ½ kriaušės

  • 50 g DOBILO ekologiško varškės sūrio

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 šaukšto granatų sėklų

  • Žiupsnelio KOTANYI cinamoninio cukraus

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos vanilės

1. Bananą rankomis susmulkinkite gabaliukais, kriaušei išpjaukite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

2. Bananą ir rankomis sutrupintą DOBILO ekologišką varškės sūrį sumaišykite. Suberkite kriaušių gabaliukus, įtarkuokite citrinos žievelės, berkite granatų sėklų, KOTANYI cinamoninio cukraus ir maltos vanilės, viską išmaišykite.


 

Sojų ir grietinės padažui pagaminti reikia:

  • 2–3 šaukštų grietinės

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

1. Grietinę sumaišykite su KIKKOMAN sojų padažu.


 

Granatų sėklų ir grietinės padažiui pagaminti reikia:

  • 2–3 šaukštų grietinės

  • 1 šaukšto granatų sėklų

  • Žiupsnelio aguonų

1. Į indelį dėkite grietinės, berkite granatų sėklų ir aguonų.


 

PATARIMAI:

1. Jei matote, kad tešla per tiršta, pilkite vandens ar pieno, o jei tešla per skysta, berkite miltų.

2. Lietinius galite patiekti paprastai arba supjaustytus kaip sušius, taip bus patogu mirkyti į padažą.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page