Alfo triukas: trumpai sūdytos arbūzo žievelės – lyg rauginti naminiai agurkai

Daug metų Alfas norėjo išbandyti šį receptą: „Esu sūdęs, konservavęs, marinavęs ir fermentavęs labai daug įvairių daržovių bei vaisių: pomidorų, agurkų, obuolių, šparagų ir kt. Šį kartą į mano rankas pakliuvo arbūzo žievelė”. Eksperimento rezultatas - traškus, gaivus konkurentas sūdytiems agurkams.”


rauginti arbūzai, Alfo receptas
VMG nuotr.


„Žinojau apie karšto konservavimo būdą, todėl pagalvojau, kodėl negalima padaryti taip, kaip darė mano tėvai ir seneliai. Tiesiog pasūdyti arbūzų žieveles tokiu pačiu būdu kaip ir agurkus. Paskaninau arbūzą česnaku, kmynais ir krapais. Palaikiau 24 val. kambario temperatūroje, bet ne aukštesnėje nei 27 laipsniai, paskui 12 val. šaldytuve. Arbūzo žievelės tapo tokios unikalios, kad net draugams užrištomis akimis siūliau ragauti: niekas neatspėjo, kas tai yra. Spėliojo, jog tai gali būti agurkai, kai kurie manė, kad galbūt cukinija ar melionas, tačiau visi nustebdavo, kai atrišus akis pamatydavo prieš save arbūzo žieveles.


rauginti agurkai, receptas
VMG nuotr.

Jei norite, žieveles galite paskaninti kalendromis ar aitriosiomis paprikomis. Jas aš labai siūlau valgyti prie šašlykų, kepsnių ar atsigaivinti valgant tiesiog vienas. Jos yra greitai sūdytų agurkų alternatyvą, tad puikiai derės su viskuo, kas jums skanu su raugintais agurkais. Galite sumaišyti ir su grietine.

Nevalgomas yra tik apatinis, kietas, žalias sluoksnis.

Nešvaistykime ir nemėtykime veltui maisto. Jau ne kartą savo laidose esu pasakojęs apie tvarumą ir kaip gyventi pasitelkus jo principus, todėl šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip galime taupyti maistą ir jį suvartoti iki paskutinės žievelės.”


raugintos arbūzų žievelės, receptas
VMG nuotr.

Ar žinojote, jog baltoji žievės dalis yra gerokai maistingesnė už arbūzo minkštimą? Joje gausu vitaminų A, B ir C bei kalio, magnio ir cinko. Taip pat yra likopeno, kuris padeda efektyviai išvalyti organizmą bei citrulino, kuris labai pagerina raumenų būklę.


Receptą, kuriame tiksliai sužinosite, kaip pasūdyti arbūzą, rasite naujausioje Alfo knygoje, kurią DELFI skaitytojai gali visiškai nemokamai vartyti čia (arbūzo žievelių receptą rasite 83 puslapyje)


Skanaus! <