top of page

Alfo lašinių sumuštinuko receptas

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2024-07-29
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 01-17

Sūdytų lašinukų mėgėjams Alfas Ivanauskas paruošė ypatingą užkandinį patiekalą – juodos duonos sumuštinius su lašinukais, česnakais, laiškiniais česnakas ir kokosų drožlėmis. Įsiminkite šį receptą, nes gyvenime tikrai prireiks.

sumuštiniai su lašiniais_Alfo Ivanausko receptas, vmg receptas
VMG nuotr.


Sumuštinukams su sūdytais lašiniais pagaminti reikia:

  • 150 g mėgstamų sūdytų lašinių

  • Kuokštelio meškinių česnakų

  • Kuokštelio laiškinių česnakų

  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • 2–3 šaukštų smulkintų kokosų drožlių

  • 4 riekelių „Agotos” 45% sėklų duonos.

  • 1 riekelės „Agotos” 45% sėklų duonos (traškiems trupiniams)

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Supjaustykite lašinius smulkiais kubeliais.

  • Susmulkinkite meškinius ir laiškinius česnakus, sumaišykite su lašiniais. Įberkite juodųjų pipirų, citrinos žievelės ir užlašinkite citrinos sulčių. Suberkite kokosų drožles ir išmaišykite.

  • „Agotos” 45% sėklų duoną supjaustykite taip, kaip norite patiekti sumuštinukus. Ant jos dėkite paruoštą mišinį (dvigubai daugiau nei duonos) ir suspauskite.

  • Traškiems trupiniams: „Agotos” 45% sėklų duoną susmulkinkite iki trupinių ir dėkite ant skardos su sviestiniu popieriumi. Kepkite orkaitėje 180 °C, kol duona apskrus ir taps traški.

  • Ant sumuštinukų užlašinkite citrinos sulčių, užbarstykite traškių duonos trupinių, šiek tiek kokosų drožlių, citrinos žievelės.

  • Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Sumuštiniams galite naudoti ir kanapių sėklas, kurios juos dar labiau praturtins.

· Citrinos sultis lašinkite prieš patiekiant, nes lašiniams nereikia jose ilgai marinuotis.

· Jei mėgstate aštriau, įdėkite daugiau juodųjų pipirų.


Skanaus!


bottom of page