Alfas šią vasarą kviečia keliauti po skirtingas pasaulio virtuves ir pristato net 2 unikalius meniu

Garsus virtuvės šefas Alfas Ivanauskas vasaros sezonui paruošė du ypatingus meniu iš „Paupio turgaus“ išskirtinių restoranų patiekalų, kurių paragauti galės visi lankytojai. Gegužės 5 d. „Paupio turguje“ pats šefas ne tik pristatys pasirinktus skirtingų šalių patiekalus, bet ir atskleis kaip tinkamai degustuoti, kad jie atskleistų visą savo skonių paletę.

A. Ivanauskas tikina, jog įprastai virtuvės šefai daugiau pasakoja apie naujus receptus, kaip juos gaminti ar patiekti, bet mažai kas pasidalina degustacijų pagrindais – kaip tai daryti, kad pajustumėte didžiausią ragavimo malonumą: „Juk ir tam tikrose meilės scenose kartais nereikia skubėti, tad mano pirmasis patarimas: norint pajausti tą, patį skaniausią malonumą, reikia jam rasti laiko ir mėgautis, o ką daryti toliau, atskleisiu susitikimo metu „Paupio turguje“.



– Kuo ypatingas Paupio turgaus vasaros meniu?

– Ypatingas tuo, kad pasilikdami Vilniuje galėsite apkeliauti daug šalių. Stengiausi išrinkti tokius patiekalus, kuriuos pats mėgau ir mėgstu ne tik gaminti, bet ir skanauti. Šie patiekalai jus privers keliauti, mėgautis skirtingais skoniais, prieskoniais ir nudžiugins savo patiekimu.

Tai siūlau daryti dviese, nes juk taip skanu gardžiuotis ir mėgautis iš vienos lėkštės. Daugelį užkandžių galite valgyti tiesiog rankomis – nereikės net šakutės ir peilio. Tai įspūdžiai ir džiaugsmas, kuriuos patirsite ne tik su maistu, bet ir ypatingo degustacijos ritualo metu su draugais ir mylimaisiais.



– Kokie yra jūsų top 3 patiekalai iš „Paupio turgaus“ vasaros meniu ir kodėl?

– Tai tikriausiai būtų chinkaliai, nes esu gruziniškos virtuvės mėgėjas, ir nuvykus į Gruziją tai būna pirmasis patiekalas, kurį užsisakau restorane. Šį kartą juos siūlau skanauti su grybais, kurie suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir atskleidžia kitą chinkalių pusę. Tikriausiai jau visi mano draugai gerai žino, kad negaliu gyventi be bulvinių blynų. Todėl patariu paragauti traškių blynų su jaučių žandais, kurie, patikėkite, tikrai yra verti nuodėmės.

Lietuvoje yra labai mažai skanių ir išskirtinių užkandžių – ne pagrindinių patiekalų ar salotų, todėl trečiuoju variantu rinkčiausi Ugly jalapeno bombs – įdarytas paprikas su sūriu ir kumpiu. Tai ypatingai skanus pasirinkimas, ypač tiems, kurie mėgsta aštresnį maistą, ir pavyzdys, kaip tobulai galima paruošti užkandį.


– Daug keliaujate, ragaujate įvairiausių šalių skonius, kokias šalis, aplankytus restoranus ar panašias maistavimo vietas primena Paupio turgus?

– Pasaulyje yra daug tokių vietų, kaip „Food halls“ ir turgų: tiek didžiuosiuose miestuose, tiek ir sostinėse, kurie išsiskiria savo aplinka, maistu ar emocija. Todėl džiaugiuosi, kad toks turgus yra visada gyvas ir kupinas skirtingų virtuvių. Visas „Darnu Group“ kuriamas Paupio rajonas mane ypatingai žavi savo žalumu. Džiaugiuosi, kad į jį galiu pakviesti ir kitose šalyse gyvenančius draugus, kurie gali patirti šios vietos nuotaiką ir patys įvertinti tai, kuo galime didžiuotis Lietuvoje.



– Gal turite patarimą ar auksinę taisyklę, kaip išsirinkti, kur skaniai pavalgyti?

– Paprastai kažką išsirinkti žmonėms užtrunka daug laiko, net renkantis filmą ar serialą dažnai užtrunkame ilgiau nei jį žiūrėdami. Būtent todėl aš net kelias savaites užtrukau ragaudamas ir degustuodamas „Paupio turgaus“ restoranų patiekalus, kad atėję galėtumėte mėgautis jau paruoštu meniu – Jums teliko ateiti! O aš nekantrausiu sužinoti, ar Jums patiko. (Šypteli)