Alfas išleido naują unikalią vasaros receptų knygą

Tradicijos diktuoja tam tikrą gyvenimo ritmą ir net tikrąsias metų laikų pradžias. Štai, pavyzdžiui, kulinarinė vasara jau trečius metus ateina tada, kai virtuvės šefas, kulinarinių laidų ir knygų autorius Alfas Ivanauskas išleido virtualią vasaros receptų knygą, kurioje net 200 psl. skaniausių vasaros idėjų.

Pernai didžiulio populiarumo sulaukė vasaros skonių ir kvapų kolekcionieriams dedikuota knyga Alfas vienas gamtoje, šiemet šefo taikinyje – 7 saulės sunokinti ir prisirpinti vasaros ingredientai: agurkai, pomidorai, arbūzai, uogos, cukinijos, morkos, žirneliai.




Alfai, kam dedikuota šios vasaros knyga?

Visiems, kurie yra tokie kaip aš – kulinarinių nuotykių aistruoliams, visais receptoriais ragaujamo pasaulio kristupams kolumbams. Ir ypač tiems, kuriems vasarą linksta kojos užuodus saulės prisirpintų pomidorų, braškių, nuo skonio tiesiog sprogstančio, ką tik prapjauto, arbūzo kvapus.

Taip pat ji skirta susitikimams, apsikabinimams, smagioms kalboms ir dainoms prie stalo, nes į knygą „Saulės nubučiuoti – mano suvilioti“ surinkau unikalią kolekciją – savo vasarų klasika tapusius receptus, kuriais tiesiog norisi dalintis su draugais, giminėmis, kaimynais, kolegomis ir t.t. Vasara yra apie dalinimąsi: įspūdžių, patyrimų ir, žinoma, skonio atradimų.





Kas tau pačiam yra kulinarinė vasara – šalti gaivinantys desertai ar ugnies nulaižyti kepsniai?

Nei tik šalti desertai, nei tik ugnies nulaižyti kepsniai. Vasara man labiausiai asocijuojasi su spontaniškumu. Jeigu žiemą reikia galvoti, kaip ir ką apsirengti, kur eiti, ką veikti, nes oras įpareigoja planuoti, tai vasara yra tas metas, kai į pasimatymą ar į parką suvalgyti pagal knygos receptą pasigamintų, pavyzdžiui, arbūzinių ledų galima nueiti net ir basomis. Vasarą mane kaip tik labiausiai žavi galimybė būti spontaniškam.




Ir visgi: koks patiekalas ar maisto produktas Tau yra vasaros sinonimas?

Naujos knygos turinys „sukasi“ apie 7 saulės nubučiuotus ingredientus, kurie visi man ir reiškia vasarą. Visas šias gėrybes suguldžiau į patiekalus tokiais deriniais, kurie, neabejoju, ne vieną privers aiktelėti.

Jeigu primygtinai reikia išskirti kažką vieną, tebūnie tai arbūzas, nes, mano galva, jis yra šiek tiek nuskriaustas ta prasme, kad žmonės žiūri į jį nepakankamai kūrybiškai. Dažniausiai arbūzas tiesiog pjaustomas ir valgomas vienas – tuo viskas ir baigiasi. Tačiau arbūzas – visai kaip pomidoras – pilnas galimybių. Jis tinka ir saldiems, ir sūriems patiekalams gaminti, ir prie mėsos, ir prie žuvies, ir šaldyti, ir net kepti. Trumpai tariant, mano šios vasaros dėmesio ir knygos centre – arbūzas!

Morkos, beje, taip pat nepakankamai išnaudotos vasaros virtuvėse, naujoje knygoje skaitytojai ras daug idėjų, kaip jas „įdarbinti“ labiau.