Humusas, falafeliai, daržovės ir lavašas tokią vakarienės kompoziciją dietologė Barbora Jarašūnė vadina labai intriguojamai: „Pati sau pavydžiu!"

Šiandien tiesiog primenu /ir sau pačiai/: neskriauskime ankštinių ir nors 1-2 kartus per savaitę įtraukime juos į savo racioną!
Pamenu, prieš keletą metų važiavau į mokymus Berlyne ir didžiausias džiaugsmas buvo... išsinuomoti kambarį netoli humuso ir falafelių vagonėlio. Kas vakarą po paskaitų mėgavausi šiomis rytietiškomis gėrybėmis – atrodo, jog galėčiau taip valgyti ilgai. Deja, bent jau Lietuvos pajūryje nesu atradusi geros humuso ir falafelių vietos – gal kas turite rekomendacijų?
Todėl falafelius tenka pirkti šaldytus ir kepti orkaitėje. Na, o humusą pasidaryti – vieni juokai: virti avinžirniai + tahini (sezamų pasta) + ypač tyras alyvuogių aliejus + skiltelė česnako + citrinų sultys. Jeigu trūksta drėgmės – galima įpilti avinžirnių skysčio arba vandens (mažiau pūs pilvą). Patiekti pabarsčuus rūkytos paprikos milteliais (naudoju aštrią, vaikams saldžiąją) ir pašlaksčius alyvuogių aliejumi.

Lauksiu rekomendacijų - kur valgote tokį maistą pajūry, Vilniuje, Kaune...?
