Humusas, falafeliai, daržovės ir lavašas tokią vakarienės kompoziciją dietologė Barbora Jarašūnė vadina labai intriguojamai: „Pati sau pavydžiu!"
![humusas, falafeliai, lavašas, dietologės Barboros Jarašūnės patarimai](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_2fed2530202a48428c8181094671949d~mv2.png/v1/fill/w_74,h_68,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_2fed2530202a48428c8181094671949d~mv2.png)
Šiandien tiesiog primenu /ir sau pačiai/: neskriauskime ankštinių ir nors 1-2 kartus per savaitę įtraukime juos į savo racioną!
Pamenu, prieš keletą metų važiavau į mokymus Berlyne ir didžiausias džiaugsmas buvo... išsinuomoti kambarį netoli humuso ir falafelių vagonėlio. Kas vakarą po paskaitų mėgavausi šiomis rytietiškomis gėrybėmis – atrodo, jog galėčiau taip valgyti ilgai. Deja, bent jau Lietuvos pajūryje nesu atradusi geros humuso ir falafelių vietos – gal kas turite rekomendacijų?
Todėl falafelius tenka pirkti šaldytus ir kepti orkaitėje. Na, o humusą pasidaryti – vieni juokai: virti avinžirniai + tahini (sezamų pasta) + ypač tyras alyvuogių aliejus + skiltelė česnako + citrinų sultys. Jeigu trūksta drėgmės – galima įpilti avinžirnių skysčio arba vandens (mažiau pūs pilvą). Patiekti pabarsčuus rūkytos paprikos milteliais (naudoju aštrią, vaikams saldžiąją) ir pašlaksčius alyvuogių aliejumi.
![gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė, patarimai](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_f9fcafc90bb84e2aa9ad2b3c8efa11e3~mv2.jpg/v1/fill/w_130,h_97,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_f9fcafc90bb84e2aa9ad2b3c8efa11e3~mv2.jpg)
Lauksiu rekomendacijų - kur valgote tokį maistą pajūry, Vilniuje, Kaune...?
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_adaf33577a4a44fdb1f47624e24fccbb~mv2.jpg/v1/fill/w_158,h_122,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_adaf33577a4a44fdb1f47624e24fccbb~mv2.jpg)