#3dienioidėja. Humusas + falafeliai + lavašas + daržovės = vakarienė, kurios visi pavydi

Humusas, falafeliai, daržovės ir lavašas tokią vakarienės kompoziciją dietologė Barbora Jarašūnė vadina labai intriguojamai: „Pati sau pavydžiu!"


humusas, falafeliai, lavašas, dietologės Barboros Jarašūnės patarimai
VMG archyvų nuotr.

Šiandien tiesiog primenu /ir sau pačiai/: neskriauskime ankštinių ir nors 1-2 kartus per savaitę įtraukime juos į savo racioną!

Pamenu, prieš keletą metų važiavau į mokymus Berlyne ir didžiausias džiaugsmas buvo... išsinuomoti kambarį netoli humuso ir falafelių vagonėlio. Kas vakarą po paskaitų mėgavausi šiomis rytietiškomis gėrybėmis atrodo, jog galėčiau taip valgyti ilgai. Deja, bent jau Lietuvos pajūryje nesu atradusi geros humuso ir falafelių vietos gal kas turite rekomendacijų?

Todėl falafelius tenka pirkti šaldytus ir kepti orkaitėje. Na, o humusą pasidaryti vieni juokai: virti avinžirniai + tahini (sezamų pasta) + ypač tyras alyvuogių aliejus + skiltelė česnako + citrinų sultys. Jeigu trūksta drėgmės galima įpilti avinžirnių skysčio arba vandens (mažiau pūs pilvą). Patiekti pabarsčuus rūkytos paprikos milteliais (naudoju aštrią, vaikams saldžiąją) ir pašlaksčius alyvuogių aliejumi.


gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė, patarimai
Asmeninio archyvo nuotr.

Lauksiu rekomendacijų - kur valgote tokį maistą pajūry, Vilniuje, Kaune...?



Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg