top of page

3 klausimai akordeono virtuozui Martynui Levickiui

Jaunas ir ambicingas, tačiau paprastas ir nė kiek neišlepintas sėkmės: tačiau ar galima išlepti nuo to, ką pasieki kasdieniu darbu ir šimtaprocentiniu atsidavimu?


Martynas Levickis, visą pasaulį stebinantis savo grojimu akordeonu bei nuolat koncertuojantis didžiausiose koncertų salėse, kasdienybėje primena mielą kaimynų vaikį: jis gali išgyventi į skrandį per dieną įsimetęs vos vieną sumuštinį, užsimiršęs sudegina pyragus, o geriausias šventės simbolis jam bus ant stalo pūpsantis šakotis. Tačiau ar atspėtumėte, kur Martynas improvizuoja drąsiau – muzikoje ar virtuvėje?

Chocolate-Olive Oil 2013

pyragas pyragas pyragas


APIE MUZIKĄ IR VIRTUVĘ

Kaip maitinatės gastrolių metu?

Į šio interviu klausimus atsakinėju važiuodamas per Teksaso valstiją JAV – dabar 9 ryto, šviečia saulė. Esu nustebęs, jog muzikantai, su kuriais keliauju po JAV, yra išties labai išrankūs maistui ir propaguoja sveiką mitybą. Pats dažnai nekreipiu dėmesio, ar mano valgoma vištiena – organiška, ar patiekaluose yra vieno ar kito ingrediento… Nesu išrankus, dėl to lengva priprasti prie nesveikos mitybos. Intensyvių gastrolių metu labiausiai gaila to, kad dažnai nelieka laiko pavalgyti – tačiau bandau su tuo susitvarkyti ir sureguliuoti savo valgymo įpročius.

Ar gamindamas klausote muzikos?

Taip, dažniausiai tai būna „Jazz Radio“.

Kur improvizuojate drąsiau – muzikoje ar virtuvėje? Kuo panašūs ir kuo skiriasi šie procesai?

Tikriausiai ir virtuvėje, ir muzikoje improvizuoju vienodai drąsiai… ir vienodai blogai! Dažniausiai sugalvojęs kažką gaminti net nepažiūriu į receptą arba tik užmetu akį, kad maždaug orientuočiausi. Visa kita tampa absoliuti improvizacija. Panašiai ir muzikoje – niekas manęs nemokė improvizuoti, ir tai darau gana diletantiškai. Svarbiausia tai, kad dažniausiai improvizacijomis tiek virtuvėje, tiek ir muzikoje nuoširdžiai mėgaujuosi – nesvarbu, pavyksta jos ar ne.

Naujausi įrašai

bottom of page