14 skonių sriuba su degtine – „čili“ konkurentė (Receptas)

Tai sriuba, kokios dar neragavote. 14 skonių čili sriubos konkurentė tik kaip pagrindinis patiekalas įvairioms progoms.


sriuba su degtine, čili sriubos konkurentė, receptas
VMG nuotr.

Laidos #Alfasvienasnamuose video receptus rasite čia


4 asm.


Sriubai su degtine pagaminti reikia:

  • 1 vid. morkos

  • 6 vidutinių rudųjų pievagrybių

  • 2 saliero lapkočių

  • 4–5 skiltelių česnako

  • OBELIŲ rapsų ir čili pipirų aliejaus (kepti)

  • 300–400 g jautienos faršo

  • 4–6 KOTANYI gvazdikėlių

  • 1 vidutinio svogūno

  • 800 ml vandens

  • 2 NATUR COMPAGNIE ekologiškų sultinio kubelių su jautiena

  • ½ stiklainio DAUMANTŲ 14 skonių padažo „Gurmaniškas“

  • 100 g šviesių virtų pupelių

  • 100 g degtinės

  • 4 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio (užbarstyti)

  • 4 AGOTOS juodos duonos su sėklomis riekelių „45 % sėklų duona“

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Salotoms:

  • 1 pomidoro

  • 1 svogūno

  • 2–3 saliero šakelių

  • 1 skiltelės česnako

  • Keleto petražolių šakelių

1. Morką ir pievagrybius sutarkuokite, salierą supjaustykite, česnaką susmulkinkite.

2. Į ZYLE puodą įpilkite aliejaus, sudėkite faršą, įberkite gvazdikėlių ir pakepinkite jį.

3. Keptuvę laikykite ant didelės ugnies, įpilkite aliejaus ir apkepkite visas supjaustytas daržoves (išskyrus česnakus) bei pievagrybius.

4. Vandenyje ištirpinkite sultinio kubelius.

5. Kai baigs kepti daržovės, jas suberkite į puodą ant apkepusio faršo. Keptuvę galite praskalauti sultiniu ir jį supilti į sriubą. Taip pat supilkite sultinio likutį į sriubą.

6. Į keptuvę supilkite 14 skonių padažą, suberkite česnakus ir pašildykite. Įberkite juodųjų pipirų.

7. Į sriubą suberkite pupeles. Supilkite šiltą padažą iš keptuvės, viską išmaišykite. Tirštumą reguliuokite pagal savo skonį. Uždenkite dangčiu ir virkite 7–10 min.

8. Nedideliais gabalėliais supjaustykite svogūnus, salierus, pomidorus – nedideliais kubeliais. Petražoles ir česnakus susmulkinkite. Viską išmaišykite viename dubenėlyje.

9. Likus 2 min. iki sriubos virimo pabaigos supilkite degtinę ir išmaišykite.

10. Sriubą pilkite į serviravimo dubenėlį, užberkite parmezano sūrio, ant viršaus dėkite paruoštas salotas, įberkite pipirų. Patiekite su duonos riekele.


ALFO PATARIMAI:

· Jei neturite degtinės, ją galite keisi viskiu ar romu.

· Jei mėgstate tirštesnę sriubą, galite pupeles sumalti, taip sriuba bus tirštesnė.

· Jei gaminsite vaikams, degtinės nepilkite.


Skanaus!