AŠ Ikona vmgonline

Ypatingas svogūnų pyragas



6-8 asm.

Gaminimas 35 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 2 morkų

  • 100 g minkšto sviesto

  • 80 g miltų

  • 60 g avižinių dribsnių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 nubraukto šaukštelio druskos

  • Įdarui:

  • 3–4 svogūnų

  • 50 g sviesto

  • 100 ml grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 100 g kietojo sūrio

1. Morkas sutarkuokite gana smulkiai. Suminkykite kartu su sviestu. Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Šį mišinį sumaišykite su sviestu ir morkomis.

2. Tešlą paskleiskite 22 cm skersmens formoje, formuodami dugną ir šonus. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min.

3. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje su sviestu, kol suminkštės. Sumaišykite grietinėlę, paplaktus kiaušinius, druską ir pipirus. Suberkite svogūnus ir kietąjį sūrį, permaišykite ir šį mišinį paskleiskite ant pyrago pagrindo.

4. Šaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 20 min.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg