AŠ Ikona vmgonline

Visai kaip vaikystėje: tradiciniai žuvies maltinukai


Valerijos Stonytės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 30 min.

Kepimas 20 min.


Reikia:

  • 700 g baltosios žuvies filė (gali būti menkė, jūros lydeka, paprasta lydeka ir kt.)

  • 1 kiaušinis

  • 2 vid. dydžio morkos

  • 1 mažas svogūnas

  • 2 šaukštai manų kruopų

  • 2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių

  • Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės

  • Druskos

  • Aliejaus ir sviesto kepti

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite dalį aliejaus ir dalį sviesto, ir kepkite daržoves 5–7 minutes, kol suminkštės.

  2. Jeigu žuvis buvo šaldyta, ją būtinai visiškai atšildykite, nupilkite skystį. Žuvį sumalkite kartu su morkomis ir svogūnais. Įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, petražoles, citrinų žievelę ir pasūdykite. Gerai išmaišykite.

  3. Faršą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

  4. Suformuokite nedidelius maltinius (6–8).

  5. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, įdėkite sviestą ir sudėkite maltinius. Iš karto ant didesnės kaitros apkepkite iš abiejų pusių, po to sumažinkite kaitrą ir baikite kepti ant mažesnės kaitros.

  6. Iškepusius maltinius išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.

  7. Faršą galima iškepti ir orkaitėje – sukrėskite žuvies masę į pailgą keksinę formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje. Šį patiekalą tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg