top of page

Tikra pagunda: moliūgų keksas su šokoladu


keksas, molūgų keksas, Alfas Ivanauskas, receptai
Shutterstock.com nuot.


8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 1 val.

Kepimas 50–60 min.


Reikia:

  • 150 g sviesto

  • 150 g cukraus

  • 4 kiaušinių

  • 200 ml moliūgų tyrės

  • 250 g miltų

  • 2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio apelsinų tarkuotos žievelės

Šokoladiniam padažui:

  • 100 g juodojo šokolado

  • 150 ml moliūgų tyrės

  • 2 šaukštų romo


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Patepkite sviestu tuščiavidurę keksinę formą, pabarstykite miltais.

  2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, nuolatos maišydami įmuškite po vieną kiaušinį, po to sudėkite moliūgų tyrę ir apelsinų žievelę.

  3. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.

  4. Sviesto ir moliūgų masę atsargiai sumaišykite su persijotais miltais. Sukrėskite tešlą į formą.

  5. Kepkite apie 60 min.

  6. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. 5 min. aušinkite keksą formoje, paskui – ant grotelių.

  7. Kai keksas atauš, pagaminkite šokoladinį padažą: šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, kad tik ištirptų. Lengvai pašildykite moliūgų tyrę – iki šokolado temperatūros. Sumaišykite šokoladą, moliūgų tyrę ir romą.

  8. Keksą patiekite su padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page