8 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 1 val.
Kepimas 50–60 min.
Reikia:
150 g sviesto
150 g cukraus
4 kiaušinių
200 ml moliūgų tyrės
250 g miltų
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio apelsinų tarkuotos žievelės
Šokoladiniam padažui:
100 g juodojo šokolado
150 ml moliūgų tyrės
2 šaukštų romo
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Patepkite sviestu tuščiavidurę keksinę formą, pabarstykite miltais.
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, nuolatos maišydami įmuškite po vieną kiaušinį, po to sudėkite moliūgų tyrę ir apelsinų žievelę.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
Sviesto ir moliūgų masę atsargiai sumaišykite su persijotais miltais. Sukrėskite tešlą į formą.
Kepkite apie 60 min.
Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. 5 min. aušinkite keksą formoje, paskui – ant grotelių.
Kai keksas atauš, pagaminkite šokoladinį padažą: šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, kad tik ištirptų. Lengvai pašildykite moliūgų tyrę – iki šokolado temperatūros. Sumaišykite šokoladą, moliūgų tyrę ir romą.
Keksą patiekite su padažu.
Skanaus!