top of page

Varškės apkepo keksiukai su uogomis ir bolivinėmis balandomis


Varškės apkepo keksiukai su uogomis ir bolivinėmis balandomis, Alfo receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

12 vnt.


Reikia:

  • 200 g virtų bolivinių balandų

  • 1 banano

  • 130 g rudojo cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 200 g varškės

  • 180 ml koksų pieno

  • 2 kiaušinių

  • ½ šaukštelio vanilinio cukraus

  • 125 g aviečių

  • žiupsnelio druskos

  • kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)

  1. Dubenyje išmaišykite cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilę.

  2. Įmaišykite bolivines balandas.

  3. Kitame inde šakute sutrinkite bananą ir įmaišykite pieną, kiaušinį bei varškę.

  4. Sumaišykite sausus bei skystus ingredientus ir atsargiai įmaišykite uogas.

  5. Keksiukų formelių vidų apibarstykite keliais žiupsneliais miltų ir išpilstykite tešlą.

  6. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Sumažinkite temperatūrą iki 175 °C ir kepkite dar apie 15–20 min., kol keksiukai gražiai pagels.

  7. Atvėsinkite ir patiekite lėkštėje su šviežiomis uogomis ir ledais arba varškės kremu, apibarstę šviežios mėtos lapeliais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page