top of page

Tartas su smidrais


Tartas su smidrais, vmg receptas

5-6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 250 g miltų

  • 125 g šalto sviesto

  • 2 šaukštų ledinio vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 šaukštelio druskos

  • 250–300 g smidrų

  • 150 ml grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • 100 g ožkos sūrio

1. Šaltą sviestą sukapokite peiliu kartu su miltais, cukrumi ir druska iki smulkių kruopelyčių. Vandenį supilkite į miltų ir sviesto mišinį. Greitai užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite į šaldytuvą 30 min.

2. Iškočiokite tešlą 0,7 cm storio lakštu ir išklokite juo stačiakampę (15 x 30 cm) kepimo formą. Subadykite tešlą šakute. Kepkite pagrindą 15 min.

3. Ožkos sūrį sumaišykite su grietinėle ir kiaušiniais.

4. Ant pakepto pagrindo dėkite sūrio masę, ant viršaus dėliokite smidrus.

5. Kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Naujausi įrašai

bottom of page